karaköy vapur iskelesi

fasa fiso
eminonu iskelesine gore daha nezihtir.gerek yolculari olsun, gerek vapurlari olsun insani bunaltmaz.avrupa yakasi ndan kadikoy’e gecerken rahatlik acisindan tercih edilebilir.ayrica vapurlar da tiklim tiklim olmaz.zira emionu vapurlarinda ayakta yolculara tanik oluyoruz sikca.
eldrun
dün akşam saatlerinde titanik gibi batmış, haliçin sularında tepe taklak yerini almıştır güzelim iskele. ulan bu ülkede hiç bir şeyin mi altyapısı düzgün değil. gün gelir boğaz köprüsü de çöker möker aman yani... gerçi onunda bakımsızlıktan bir kaç halatı kopmuştu da o yüzden bakıma başlamışlardı bir ara, şu an durum nedir bilemiyorum. yumurtanın kapıyı tıklatmasını sevenler kapı tıklatılmadan olan olaylarda öyle kalıyor işte napalım.

bir de 16 su tankından 1 tanesinin su alıp da iskeleyi batırması bana çok saçma geldi be. 4-5 tane ya da daha fazladır o. içini o kadar yenilerler, basarlar plazmaları, para sıçıyoruz ya milletçe, alt tarafta su tankları ne alemdedir onu bilen olmaz ama. alt tarafı geçtik yandaki kamyon lastiklerini değiştirir insan yav.

eldrun
düşünüyorum da bizimkiler bu iskeleyi ordan çıkaramaz, sonra da unutulur gider diyelim. yüzyıllar sonra national geographic tadındaki araştırmacılar haliçin altında ne gibi batıklar var diye şöyle bir baktıklarında koskoca bir iskelenin tepetaklak bir şekilde kıyıdan 30-40m açıkta haliçin dibinde olduğunu gördüklerinde ilk şaşırma anından sonra ne gibi bir belgesel yaparlar merak konusu. ya da ne biliyim bakarsınız kulaktan kulağa yayılır efsaneleşir olay, yıllar sonra mythbusters’da gerçekten böyle bir şey olabilir mi diye deneyebilirler de.
mitili
şimdi "hey gidi karaköy iskelesi" deyip anılardan bahsediyor çoğu insan. iskele battı iskele. verilecek bir hesap var ortada. bir depremde "hey gidi istanbul" demek durumunda kalmamak için gerekenleri tartışmıyor, sorgulamıyor kimse. gidene "hey gidi" demek çok kolaydır kalan için.
independence
bu iskelenin bulundugu yerden artik motorlar cali$acakmi$ belki belli bir sure belki de daimi. her 10 dakikada bir motor kalkacakmi$ buradan. aslinda motorlarin olmasi hem cok daha hizli olur hem de daha rahat. yolcular bundan sonra en fazla vapurda cay icme keyiflerinden yoksun kalacaklar. gerci motorlarda da var cay ama o kadar mesafe icin cay servisi yapilmaz herhalde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol