kafasına göre kural esnetmek

independence
basligin tanimi olan entryde yazilan pek cok seye +1 imle katiliyorum ve ifade ediyorum ki "bugune kadar sildigim entry sayisi, veritabaninda hali hazirda canli sekilde bulunan entrylerin en az %10 u". istatistiksel verilerle de desteklenebilir bu iddiam.

katilmadigim ve hatta hayretle karsiladigim cumle su oldu;

"herhangi bir sözlükte herhangi bir yazara bak bakalım böyle dandik enrty göremezsin. çünkü ya entry silinir ısrarla yaparsa yazar uçurulur veya mod sessizse yazarlar yerden yere vurur."

boyle bir cumleyi yazmak icin baska sozluklerin varligindan haberdar olmak ancak o sozluklere hicbir sekilde goz atmamak gerekir. yok eger baska sozluklerin varligindan haberdar olundugu gibi bir de icerikleri hakkinda da fikre sahip olunmussa o zaman el insaf demekten baska sey gelmez elimden.

yine iddia edebilirim ki bilgi sozluk, sozlukler dunyasinda gerek imla kurali olsun gerekse sozluk konsepti olsun en cok dikkat edilen sozluktur. hali hazirda aktif bulunan yazarlardan sadece bir kaci silinen entrylerinin sayisini soyleseler eminim ki ilk entryde bulunan ithamlar yelde savrulan toz zerrecikleri gibi kalacaklardir.

sozlerimi su sekilde bitirmek istiyorum israrla;

el insaf.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol