kaçırılan 8 askerin tutuklanması

independence
corba ka$igina ceza verip ba$inda 7/24 tam muhimmatli nobetci bulunduran, tanka ceza verip trilyon liralik tankin goz gore gore curumesini izleyen, alarm diye tellere icine ta$ baglanilan konserve kutulari asan, asker olundugunda dagitilan kitapcikta "banyoda sabuna basarak kaymayacaksin" $eklinde emirler bulunan, banyolarinda di$ fircalama talimatnamesi bulunan(uzar bu) bir asker mantiginin & zihniyetinin vermi$ oldugu bu karar insanlari neden bu kadar $a$irtti, ben en cok buna $a$irdim.

bu askerler hangi gerekcelerle tutuklandi?

emre itaatsizlik ve ba$ka bir ulkenin topraklarina izinsiz girmek.

i$te askeri savciya gereken veriler.nedeni nicini hic onemli degil, zira askerlikte giri$ geli$me diye bir $ey yoktur, sadece sonuc vardir.hangi $artlar altinda olursan ol, emre itaatsizlik yaptin mi, yasak oldugu halde bir ba$ka ulkenin topraklarina girdin mi?

evet.

esir du$mu$ olsan dahi komutanlarindan izin aldin mi "komutanim esir du$tugum zaman silah tehditi altinda bir ba$ka ulkenin topraklarina gecebilir miyim" diye?

hic sanmiyorum.

i$te bunlar askerlikte yeterli verilerdir.bu durumda alinan karar da zerre $a$irtmamali insanlari.

ha bu arada kimi soylentilere gore 8 askerin 8 inin de tufegi ate$lenmemi$ o cati$ma aninda, bu da kafalari kurcalayan bir sorudur $u siralar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol