jack nicholson

lahrivus
doğum: 22 nisan 1937 new york.

gerçek adı: john joseph nicholson
aile durumu: sandra knight ile 1961’den 66’ya kadar evli kaldı. daha sonra anjelica huston, rebecca broussard ve lara flynn boyle ile birliktelikleri oldu. jennifer, lorraine ve raymond adında üç çocuğu var.

eğitim: new jersey manasquan lisesinden mezun.

çıkışı: kariyerinin başlarında daha çok ikinci sınıf korku filmlerinde oynayan nicholson, 69 yapımı "easy rider" filmindeki rolü ile dikkatleri çekti ve arkasından gelen "five easy pieces" ile konumunu sağlamlaştırdı.

ödüller: kariyerinde birçok ödül kazanan nicholson, 1975’te "one flew over the cuckoo’s nest" ve 97’de "as good as it gets" ile en iyi erkek oyuncu oscarını, "terms of endearment" filmi ile de en iyi yardımcı oyuncu oscarını kazandı. american film enstitüsü tarafından kendisine 1994 yılında hayat boyu başarı ödülü verildi.

spor: jack nicholson, nba takımlarından los angeles lakers’ın çok fanatik bir taraftarı.

biliyor musunuz:? babası tarafından terk edilen jack nicholson, yıllarca büyükannesinin annesi, annesinin de ablası olduğuna inanarak yaşadı. ta ki, time dergisinde çalışan bir gazetecinin onun hakkında yaptığı araştırmada gerçeği ortaya çıkarmasına kadar.

sözler: "senaryoyu okuduğum anda oscar kazanacağımı biliyordum." terms of endearment filmi hakkında.

"hayatta iki kişiye yalan söylersiniz: kız arkadaşınıza ve polise."

"bir film setindeki yıldız saatli bomba gibidir. insanların ona korkmadan yaklaşabilmeleri için o bombanın etkisiz hale getirilmesi gerekir."
sinemafanatik.com’dan alintidir
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol