ishak kalvo

independence
7 ekim 2009 imf dunya bankasi istanbul kongresi sebebi ile bugun taksimde cikan olaylar sirasinda kalp krizi gecirerek hayatini kaybeden $ahis.

daha 55 ya$indaydi ve istiklal caddesindeki bir dukkanin i$letmecisiydi hepsi bu. ne olaylara kari$mi$ti, ne imf ile i$i vardi ne de ba$ka bir $ey. sessiz sakin kendi halinde bir esnafti ama hic alakasi olmayan sebepler yuzunden hayatini kaybetti.

$imdi hangi "orospu cocugu" ya da "orospu cocuklari" bunun hesabini verecek, adalet cikartsin ortaya.

not: entry $ahsa hakaret icermemektedir zira spesifik bir $ahis yoktur hayatini kaybeden haricinde entryde konu edilen. yazar bu yazisinda bugun taksim meydaninda bu olaylara sebep olan ne kadar orospu cocugu varsa alayina seslenmi$tir. orospu cocugu olmayanlar uzerine alinmasinlar.
bitterend
ölümünün hesabını kim verir bilmiyorum, ama tuzla’ da işçilerin ölümüne sebep olan kodamanlardan, ırak’taki bebeklerin katillerine kadar baya geniş bir seçenek listesi var aklıma.
independence
iddialara gore ishak kalvo polisin atmi$ oldugu gaz bombalarindan etkilenerek kalp krizi gecirdi. bindirildigi taksi gene polisin kapatmi$ oldugu yollar sebebi ile istiklal caddesinden cikamadi ve yine istiklal caddesinde bulunan bir ambulansa bindirilmeye cali$ildi ama o da ne? ambulansin da kapilari acilmiyordu zira kapilar arizaliydi.

o da olmadi.

neden sonra acilabilen kapilar ishak kalvo’nun ambulansa bindirilmesini sagladi ama artik cok gecti. azrail ne kapilarin acilmasini beklerdi ne de yollarin acilmasini. i$te bir hayat da bu $ekilde son buldu gitti.
nickten yana sansim yok
istanbul emniyet müdür yardımcısının olay günü ntv’ye telefonla bağlanarak verdiği bilgiler arasında ishak kalvo’nun dükkanının bulunduğu sokakta herhangi bir operasyon yapılmadığı, yanındaki iki çalışanıyla korunma amaçlı dükkanının kepenklerini indirdiği ve kapalı mekanda kalmasından dolayı kalp krizi geçirdiği bilgisi yer alıyordu. yollar kapalı olduğundan dolayı da hastaneye yetiştirilemeden vefat etmiş.

a dostlar şimdi suçlu kim?

yapılan saldırılara karşı sokaklara panzerler dolduran polis mi?

canını kurtarmak için dükkanını kapatıp canından olan ishak kalvo mu?

yoksa ortalığı yakıp yıkan üç-beş başıbozuk saldırgan mı?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol