insan omru 120 yila çıkacak yalanı

zappatista
ilaç firmalarının bulduğu yeni ilaçları satmak için uydurdukları yalan.hiçbirimiz o kadar yaşamıyacağız.diktiğimiz binalar,talan ettiğimiz doğa ve yediğimiz mutant gıdalar yüzünden bağıra bağıra öleceğiz.acı ama gerçek.
keyser soze
çıksın ne olacak ki? 120 yaşında doğum gününü kutlayan ağzından salyalar akan nineler var japonya’ da, televizyonda görüyoruz. seks 60 dedin mi bitiyor, beyin desen 70’ inden sonra jöle kıvamına geliyor. sen tosbağa mısın ki 150 yıl yaşayasın, sen tosbağa mısın ki beni öldürdün? yok, bu olmadı neyse.
denemeler
insanın ömrü 65-70li yaşlardan sonra zaten maymun olarak geçiyor. haplar,doktorlar derken yalnız başına tuvalete bile gidemeyecek hale geliyorsunuz. birilerinin eline bakıyor olmak ruhunuzu incitiyor ya da demans veya alzheimer olarak etrafınızdakileri bezdirip,sizden nefret etmelerini sağlıyorsunuz. şimdi bu durumu 40-50yıl daha uzatıp hem kendine hem etrafa işkence etmenin manası yok.
capt it all
insanoğlunun ölümsüz olma isteğinin dışı vurumudur efendim bu. derler ki, insonoğluna sormuşlar cehennemde baki olarak kalmyı mı istersin, yoksa yok olmayı mı diye. insanoğlu da büyük bir ah çekerek, "cehennem de olsa baki kalmayı isterim" demiş.
artemisia
orta çağ’da insan ömrü yaklaşık 35-40 yılken(ki şanslıysan o da) şu anda bu nerdeyse 2’ye katlandıysa gelecekte neden yalan olsundur, ama bize ters, orası ayrı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol