inception

independence
muhte$em bir filmmi$ oncelikle, ne kadar hasilat yaptiysa $imdiye kadar helali ho$ olsun.

kari$ik bir film, yogunla$mak lazim net anlayabilmek icin. filmin ilk kisimlarindaki bir detay filmin sonlarina dogru aklinizda kalmasi gereken bir detay olabiliyor, bu yuzden izlerken aklinizi kesinlikle ba$ka $eylerle me$gul etmeyin ki tadina varabilin. tahminim odur ki senaryosunu yazan yahut yazanlar $u anda akil hastanesindeler, zira film akilli i$i degil. ordan cik $uraya gir, hadi o yetmedi $una da gir, yetinemeyiz biz boyle $uraya da girelim derken beyin bu sicakta tamamen follo$ oluyor.

filmin konusu ise sanirim bu zamana kadar hic i$lenmemi$ bir konu. insanlarin ruyalarina daha dogrusu bilincaltlarina girerek son derece gizli bilgileri calan bir grup insan ve bu bir grup insanin daha once hic denenmemi$ bir $eyi yapmaya cali$malari, bir adamin bilincaltina girerek oraya yepyeni bir fikir birakmalari ve ki$inin bu fikrin cercevesinde hayatini yonlendirmesini amaclayan bir plani anlatiyor film, cok da muhte$em anlatiyor.

filmde kullanilan efektler enfes, muzikleri ba$tan cikartici, oyuncular birbirinden super ancak leonardo dicaprio’da a$mi$ bir oyunculuk gormedim. zaten film mimikler uzerine kurulu bir film degil, oyuncular muhtemelen oynayabilecekleri en ustun performansla oynadilar ama dedigim gibi, filmde mimiklere cok yer olmamasi sebebi ile ustun bir oyunculuk goze carpmiyor.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

son sahnede o donen zimbirti donmeye mi devam edecek yoksa du$ecek mi onu da bileydik tam super olacakti.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol