implant

lost kidy
dişe uygulanması uygulama aşamasında doktor çin uygulamadan sonra hasta için zor olan yöntem. uygulama sırasında hastaya güçlü lokal anestesi yapılıdı için hasta hiçbirşey hissetmez.uygulama çene kemiğine vida yerleştirilmesi şeklindedir ve eğer ağızda diş varsa çekim anında çıkartılan kök yerine vida yerleştirilir. bu sürede ağıza tam olarak muhteviyatını bilmediğim bir serum akıtılır ve aynı zamanda da hastanın azındaki baska bir hortum yardımı ile çekilir. vida yerine yerleştiridikten sonra dikiş atılır. uyusukluk hali anestezi tipine ve kav dişe operasyon yapılacagına göre değişiklil gösterir. bir dişe müdehale edilirken diğer daha önce müdehale edilmiş dişin uyuşukluğu geçmemelidir.
operasyondan önce antibiyotik teavisine başlanmıştır muhtemelen ve operasyondan sonra da devam edilir. hasta operasyondan sonra yaklaşık bir gün süreyle yüzüne buz kompresi yapmalıdır ve agrı başladıgı anda kuvvetli bir agrı kesici önerilir. agrı yaklasık bir iki gün sürecektir ve çenede şişme ve deride sarı- yeşil belki mor renklenmeler gözlenebilir. bu durum at çenede operasyon gerçekleştirilmişse boyna kadar inebilir. hastanın soğuk ve sıcak yemesi-içmesi kanamaya neden olabilir. dikkatli olunmalıdır.
yaklasık bir hafta sonra dikişler alınır ve vidanın kemiğe kaynaması ve şişkinliklerin inmesi yaklaşık iki ayı alacaktır. bu sürenin ardından diş takılacaktır.
esrakesh
deri altına uygulanan ilaçlardır. salınımı kontrollü olduğu çoğunlukla tercih edilir. etkisi aylarca sürebilir.
gibi geliyor bana
rüzgarlı bir dağ başında, açık olan araç kapısının (ki tank gibi bişeydir bu araç) tüm hızıyla suratıma çarpmasından mütevellit, kırılan sağ taraf dişlerime uygulanacak olan dübel tedavisidir.
(bkz: mitsubishi l 200 magnum)
önce kırılan dişlerin kökleri alındı. hala var alınacak olanlar. sonrasında yanak içine, kırılan dişlerin kestiği yere dikiş atıldı.
önümüzdeki plan, kalan köklerin alınması, yaraların iyileşmesi ve 6 aylık bu sürecin sonunda titanyum dübellerin kırılan dişlerden boşalan koltuklara çakılması.
korkuyorum ; hem de çok. ama çaktırıyor muyum ; hayır !

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol