ifade özgürlüğü

independence
du$unce ozgurlugu ile arasindaki fark du$undugunu ifade edebilme ozgurlugu olmasidir ve halen, gunumuz turkiyesinde, avrupa birligine aday bir ulkede, burada hemen yaniba$imizda, icerisinde bulundugumuz sinirlar dahilinde ocu gibi korkulan bir $eydir.

orhan pamuk "biz bilmemkacmilyon ermeni kestir, bicaklarimiz korelmedi biz de elimiz degmi$ken birkacyuzbin de kurt keselim dedik ve dedigimizi de yaptik" demi$.

varsin desin?

ba$bakan olmadan once rte "minareler sungumuz camiler ki$lamiz" $eklinde $iir okumu$.

varsin okusun?

necmettin erbakan "adil duzen mutlaka gelecek ama kanli mi gelecek kansiz mi onu zaman gosterecek" gibi bir $eyler gevelemi$.

e birakin gevelesin?

siz eger kulturlu, adam gibi egitim almi$, sosyal hayati hakki ile ya$ayabilen, ay sonunu nasil getiririm diye kara kara du$unmeyen ve insanca ya$amayi ba$arabilen bir toplum yaratabilirseniz sinirlariniz dahilinde, sonra hicbir $eyden korkunuzun olmasina gerek kalmaz.dileyen diledigini soylesin, dileyen diledigini ifade etsin.bahsi gecen kriterlere sahip bir toplum zaten dogru ile yanli$i anlayabilecek kadar kendini geli$tirmi$, ara$tirma yapmi$ ve kitap okumu$ bir toplum olacaktir.sizlerin kendinize guveni mi yok ki ifadeyi bile sinirliyorsunuz, du$uncelerini belirten insanlari halen yargiliyorsunuz.

ifadenin ozgurlugunun halen tarti$ilabilindigi bir toplum icin uygar bir toplum denilebilir mi?

bir ki$i sirf du$uncelerini soyledi diye yargilanabilir mi allaha$kina! bugun de cumhuriyet ba$savciligi yucel a$kin davasi ile alakali konu$ulanlari incelemeye alacakmi$.sevgili ba$bakanimiz basin onunde suc duyurusunda bulunduktan sonra ustelik.ba$bakan suc duyurusunda bulunmadan once savcilik kanunlari mi bilmiyordu da ba$bakanin suc duyurusunda bulunmasini bekledi anlayamadim ben orasini.

peki sayin ba$bakanimiz ne icin suc duyurusunda bulundu? yargiya mudahale var ve bu anayasaya aykiridir sebebi ile.peki yargiya mudahaleden kasit nedir? kimi sivil toplum kurulu$larinin ba$kanlari ve siyasi parti liderlerinin yucel a$kin’in yargilanmasini sozel olarak ele$tirmesi.i$te cumhuriyet ba$savciligi bu ki$ilerin konu$malarinin kayitlarini inceleyerek suc unsuru tespit etmeye cali$acakmi$.bulunursa da yargilanma istemi ile suc duyurusunda bulunacakmi$.

yani i$in ozu tbmm’de ana muhalefet partisi lideri bile olsaniz, halkin oylari ile secilip tbmm de sandalye i$gal ediyor bile olsaniz ifade ozgurlugunuz ne yazik ki yok.

(bkz: egitim $art)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol