hoca tahtaya yazı yazarken popoya odaklanma

independence
dersi daha iyi anlamak acisindan son derece faydalidir, aciklayayim.

hoca tahtaya ders ile alakali bir $eyler yazar ve bu kompozisyonda hoca kadindir ve dar bir etegi vardir, yani sira siki kalcalari vardir.

hoca tahtaya o an icin ogrenci acisindan kainatin en gereksiz $eylerini yazarken, erkek ogrenci dogal olarak dar etegin sarmaladigi kalcalara kilitlenmi$tir. hoca yaziyi bitirir, ders son derstir, zil calar, ogrenciler dagilir evlerine giderler.

evine varan ergen ogrencimizin kafasinda hocanin kalcalarindan ba$ka bir $ey yoktur o anda. kendini tuvalete atar ve ya$inin gerekliligini yerine getirmek uzere donunu siyirip gozlerini kapar.

i$te $imdi kompozisyonun temasina geldik;

ogrenci gozlerini kapadiginda bir yandan hocanin kalcalarini hayal ederken, bir yandan da ister istemez hocanin tahtaya yazmi$ oldugu yazilar gozunun onune gelir.

"osmanli imparatorlugu, kurulu$ tarihi 1299"

tanananamm. bu saatten sonra o ergen ogrenciyi siksen bu tarihi unutmaz, unutamaz. bilinmelidir ki bu ogrencinin onune onumuzdeki donemlerde cikacak olan tum "osmanli imparatorlugunun kurulu$ tarihi ile alakali sorulari" saniyeler icerisinde hatasiz cevaplayacaktir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol