hamas

independence
bm 12 saatlik insani ateskes oneriyor, israil kabul ediyor, hamas da kabul ediyor. sonrasinda israil ateskese 4 saat daha ekliyor, hamas olmaz diyor. israil sureye 24 saat daha ekliyor, hamas olmaz diyor.

cunku neden?

israil’li tum askerler gazze’den cekilecek, yaralilar sinirdisina cikartilip tedavi edilecek, gazze’liler evlerine donecek. aksi durumda hicbir turlu ateskesi kabul etmiyor hamas. yani pazarlik gucleri varmis gibi bir de i$i yoku$a suruyorlar.

israil’in 24 saatlik ek ateskes suresini kabul etmediler, israil yeniden bombalamaya basladi, 4 filistinli daha yasamini yitirdi. ardindan hamas’tan bir aciklama geldi;

" bayram vesilesi ile bm nin onerisine bir karsilik olarak bugun 24 saatlik bir ateskes ilan edilmistir."

e kardesim israil bunu saatler once onerdi ama sen kabul etmedin, sonrasinda 4 filistinli daha yasamini yitirdi. senin sikinin keyfine insanlar ölüyor. bir kac saat once israil’in teklifini kabul etseydin de o 4 masum insan canindan olmasaydi olmaz miydi?

bak ben kendi dusuncemi soyleyeyim.

israil niyeti her ne ise o niyeti halledene kadar cikmayacak gazze’den. bu besbelli. uluslararasi baskilar falan zerre umurunda degil adamlarin. ayrica uluslararasi baski falan da yok zaten. tek konusan biziz, bizi de kimse siklemiyor. israil i$i bittigi zaman uluslararasi ateskes onerilerine kulak kabartacak, daha once degil. i$i bittigi icin ateskes onerileri kendilerine sicak gelecek, cunku artik gazze de kalmanin bir anlami yok. hamas en azindan o gune kadar olasi her ateskes onerisini degerlendirmeli. bir kac saatlik bir ateskes dahi onlarca filistinin hayatini kurtarmak demek. hamas kimsenin cani pahasina kaprisler yapmamali.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol