gülçin

independence
#839678

ironi yapmayi da bilirmi$ kendisi. sozlugu ve sozlugun yazarlarini milimi milimine takip etmi$ olmasi ve tum entryleri bir $ekilde hatim indirmi$ olmasi da extradan takdire $ayan. boylelikle sozlugun yazarlarinin olaganustu olduklarini ve her bir yazinin da ayri bir edebiyat degeri ta$idigini cozuvermi$.

ki$iler hakkinda zerre fikirleri olmadiklari konularda susmayi bildikleri surece degerlidir.

ne guzel soyledim.
independence
anla$ilan o ki ogrenmesi gereken, incelemesi gereken daha pek cok $ey var kendisinin. mars’tan ulkemize 3 gun once gelip turkce ile omru boyunca ilk defa ha$ir ne$ir olan bir uzaylinin bile anlayabilecegi dilde yazayim da algilamada sorun ya$anmasin. aksi takdirde birey kendisini hakli gorup tepki vermeye yelteniyor ki, tatsiz oluyor.

misal turkiye’de ya$ayan birisi var, ancak hicbir $ekilde vergi odememi$, topluma ve ulkesine katkisi sifir, kendisine "yahu sen de bir $eyler kat $u ulkeye, nasil huzur bulabiliyorsun bu $ekilde?" $eklinde serzeni$lerde bulunanlara "sigigit." diyor vs.. bu birey a$mi$ bir duyarsizlikla ulkenin ekonomisinden, hayat pahaliligindan, senelik ki$i ba$ina du$en milli gelirin azligindan, berberlerin makaslarinin kirliliginden, kolada ki asit miktarinin fazlaligindan $ikayet etse ne derece inandiriciligi olur? haydi $ikayet etti diyelim, etrafindaki insanlar kendisine $unu sormazlar mi?

"ne yaptin sen bu gune kadar burasi icin? nasil bir katkida bulundun ki durumun vehameti ile alakali serzeni$lerde bulunabiliyorsun?"

sorarlar. ben sorarim $ahsen, soruyorum da.

hah $imdi de ba$ligina yazdigim $ahsa yonelik sozlerim var, ne de olsa ba$lik kendisine ait.

oncelikle kimin ba$ligina ne $ekilde yazilar yazacagimi, yazdigim yazilarda mizahi unsurlar kullanip kullanamayacagimi ba$kalarindan ogrenmem gerekliymi$, bugun anladim, affetsin. bir dahakine houston araciligi ile kendisinden destur isterim.

sevgili gulcin’in uyelik detaylarini inceledim, kayit tarihi 18.12.2008 tarihiymi$, kisacasi henuz 1 aylik bir yazarimiz, ho$gelmi$. ancak 1 aylik bir mazi icerisinde sozlugun hangi detaylarina vakif olup, bir de kimlerin ba$liklarina ne $ekilde entryler yazilabilecegi konusunda otorite oldu tam kavrayamadim. 5 senedir bu sozlukteyim, daha once de seneler boyu suren sozluk deneyimlerim var ama ben henuz kimsenin ba$ligina "$unu nasil yazarsin sen?" $eklinde bir anlam cikartilabilecek yazilar yazmadim, yazmaktan da imtina ederim.

ha sozlugun $ekli $emaline gelince, sozlugun kod a$amasindaki tek birey olmam ve gunun yakla$ik 17 saatini mutemadiyen cali$aran geciren bir insan evladi olmam sebebi ile $ekil de budur $emal de. "ben bu i$lerden anlarim, istersen yardimci olurum" diyen kimseyi geri cevirmedim, cevirmem de. varsa bu konular ile alakali bilgisi, yardim etmek konusundaki talebini de buyuk bir mutluluk ile kabul ederim. eger yoksa boyle bir durum ortada, davulun sesinin di$aridan ho$ gelmesine aldanmamasi konusunda da uyarida bulunmak benim gorevim olsun artik. ayrica $ekil ve $emal, yazarlar ve yazilanlar ile alakali sorunlari da varsa, ba$ka sozlukler de bu $ekilde bozuk temalar yoksa, burada bizler icin harcami$ oldugu zamana uzulurum. talepte bulunursa bildigim pek cok sozluk sitesinin adresi var aklimda, ister mail ister houston araciligi ile iletebilirim kendisine.

bir fikir vermesi acisindan $oyle bir yardim da da bulunabilirim aslinda.

(ara: sozluk)

son olarak yine ayni $eyi soyleyecegim. insanlarin zerre fikirlerinin olmadigi konularda susmayi bilmesi takdire $ayandir, susmamasi gevezelikten ote bir $ey degildir. ancak benim cern’e gidip "hafiz sen $imdi bu atomlari falan i$ik hizi ile carpi$tiracaksin tamam ama bunlarin ruzgari ile olu$acak esinti seni grip falan etmesin? hi?" demem kadar anlamlidir.

redcrow
tek bir entrysini bile okumadan kanımın kaynadığı süper yazar. çok seviyorum kendisini. bana mesaj atarsa msn adresimi falan vericem hemen. nicki çok güzel, eminim ki kendisi de en az nicki kadar şirin ve sempatiktir.

saygı ve sevgilerimle ben.
ayln
hala neden uçurulmadığını merak ettiğim yazarımsı.hayır eğer uçurulmıyacaksa kendisinin sözlüğü kısa zamanda ufak çaplı bir tartışma bilmemneyine çevirecek olmasından şüpheleniyorum.ya da en iyisi kendisi istifasını versin.rastlantılarım sonucu zaten ne sözlükten ne de yönetimden ne de bizden zerre haz etmediğini öğrendim.kısa zamanda çok şey öğrendiğini, öğrendikleriyle bizlere ve yönetim’e bok atarak boyu’nun bir santim daha uzadığını filan sanıyor fikrimce.
madem beğenmiyorsun; e ne duruyosun kardeşim?
tacican
uçurulmamasının demokraside geçerli olan düşünce özgürlüğünün sözlüğümüzdede geçerli olduğunu ortaya çıkaran yazar. gayet iyi yazmış bence. ama bir yere kadar kardeşim...
kalimera
tarçın’ın arkadaşı.
şu çocuk şarkısını ve çizgisini getirdi aklıma:
tarçın’ın arkadaşları, nurçin, gülçin ve yalçın’ı
ister misin tanımak, kaküle’yi tarçın’ı
elmır onlara gelince, çocuklar sevinince
.....
bir tohum filizlenir, serpilip çiçek açar
sırlar açığa çıkar ve meraklanır çocuklar
çin çini çin çin; çık ortaya gülçin...

(bkz: tarçın ve arkadaşları)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol