gökten indigi sanilan kitaplar

dollendiren gercekler
mustafa kemal’in son meclis konusmasinda gecen islamileri cildirtmis muthis konusmasinin en onemli cumlesidir.

http://tinyurl.com/y8kza4j burdaki videodan izlenebilir. evet mustafa kemal’e simdi istediginiz kadar kufredebilirsiniz, o sizin cok korudugunuz peygamberinizin getirdigi kitabi gokten indigi sanilan bir uydurma olarak cok guzel betimlemistir.
independence
bahsi gecen konu$madaki cumle aynen $u $ekildedir;

"gokten indigi sanilan kitaplarin dogmalari ile asla bir tutulmamalidir."

gunumuzde bile kendisini peygamber ilan edip hatta bir adim daha onune gecip kendisine kitap indigini iddia eden insanlar varken, mustafa kemal ataturk’un zamaninda bu tur insanlarin ve bu tur iddialarinin olmadigini du$unmek ya tarih bilmemekten gecer ya da maksimum safliktan. mustafa kemal ataturk’un konu$masi icerisinde kuran-i kerimden bahsettigi, sadece bir cumle duyarak bu cumleden hareketle tum konu$ma metnini anlayabilen medyum bireylerin ileri goru$lulugu olsa gerek, zira mustafa kemal ataturk’u defalarca ellerini acmi$ dua ederken de gorebilirsiniz ayni donemler icerisinde.

buyurun size ellerini acip dua eden bir mustafa kemal ataturk;

http://i13.tinypic.com/85w9h6c.jpg

hasili gokten indigi sanilan kitaplarin cumlesinde kuran-i kerimden bahsettigi iddia edilen mustafa kemal ataturk, bu kitaplarin yollayicisina bizzat el acarak dua etmektedir. tezat var sanki biraz.
dollendiren gercekler
ulus devlet insasinda islamcilari bir guzel kullanan ve onlari inandirmak icin de bazi islami yollar kullanan mustafa kemal’in sozleridir. ilk meclisi de kuran okuyarak actirmistir ataturk. ama hicbir zaman inanmamistir islam’a, ancak yine de ulkenin buyuk cogunlugunun musluman oldugunu bildigi icin kitleleri davasina inandirmak icin islamiyeti bir guzel kullanmistir, her seye saf gibi inanan islamcilari buna da inanmistir. he iyi olmustur o ayri. yoksa siz ataturk’un medeni bilgiler kitabinda islam icin yazdiklarini okumadiniz mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol