goetica

pixie
elimde, yazdıkça ışıklar saçan bir kalem, kargacık burgacık el yazımla yazıyorum : "dostluğun, sevginin, periliğin ne olduğunu bana hatırlatan peri".. daha demin elime tutuşturdu bu defteri, "ben yokken," dedi, ".. canın sıkılmasın diye veriyorum sana bunu. içine birşeyler karala." ....ayağa kalktı, kalkarken yıldız tozları mı döküldü yerlere, bulutta mıydık biz.. arkasını dönüp giderken dikkatlice baktım : hayır, görünürde kanat falan yoktu. bir yerlere saklıyor olmalıydı onları, insan içine çıkarken.

tarih, neydi tarih.. 20 temmuz. kalemimi bordo çizgili kağıda bastırdım, ve aynı anda arkasında sallanan minik sarı yıldızdan parıltılar çıktı. hayal miydi, ışıklar saçan yıldızları mı vardı pembe kaleminin, çok mu güldüm ben.. harflerim köşeli köşesiz minik kağıtta gidip gelirken durup durup kalemin en ucunda sallanarak yanıp sönen yıldıza baktım. "...işte," yazdım, kargacık burgacık yazımla, "... goetica’nın dostu olmak böyle birşey." öpücük balığı gibi.. pıt pıt pıt...

aniden çantasından oyunlar da çıkarır, mavi bir hediye de veriverir sana. gününü tamamen değiştiriverir hiç beklenmedik bir anda. gülüşünü izlersin sen onun, kısılan gözlerine bakarsın, saçları savrulur, yıldız tozları dökülür yere..

hava sıcak, güneş tepede, insanlar cinnet cinnet. kolkolasınız siz. bütün diğer uzaklıklara nispet yapar gibi, inadına. bırakamazsın bir türlü. onu durağa bırakıp gittikten sonra minik çocuklar gibi bükülür boynun, geriye dönüp bakarsın, dolmuş pencerelerinin arasından görünür çantasına sıkı sıkı yapışmış elleri, bileklerinde biraz önce beraber aldığınız renkli boncuklar.. renkli boncuklar gibi boyandı günün mora, maviye, turuncuya, pembeye.. için kıpır kıpır, gülücük gülücük, için bir türlü açıklanamaz bir şekilde mutlu.

...işte..onun dostu olmak böyle birşeydir.. bir fincan kahve, bir şarkı sözü, bir minik sır oluverir eskimiş ve yalanlaşmış herşey. ah, burada bir yerde olmalı kanatları.. arıyorum ama bulamıyorum..

kalemi kağıda daha da sıkı bastırıp yazımın sonuna "seni seviyorum" yazdım ben, o gelirken. gülümsedi. kıpır kıpır benim içim.

bulutlardayız biz.

yıldızlar saçıyor kalem.

...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol