fil yürüyüşü

greyfurt
Askeri uçakların sıralandığı bir çeşit gövde gösterisi. Savaş uçakları kalkıştan (genelde hemen önce) minimum aralıkla taksi pozisyonunda sıralanırlar. Askeri açıdan önemi; bir hava kuvvetinin, operasyonun gerçekleştirildiği bölgede büyük bir gücünü, tek seferde çatışma bölgesine aktarabilmesini simüle eder. Yani uçabilir durumdaki bütün uçaklarınızı tek bir sorti için havalandırma pozisyonuna getirirsiniz.

"hacı herşey güzel ama çok karmaşık anlatmışsın diyenler için google görseller burada->

"Fil yürüyüşü" denilince çoğumuzun aklına avcıveya avcı/bombardıman uçakları geliyor ama aslında her çeşit hava aracıyla fil yürüyüşü sıralanması görmek mümkün. Hatta helikopterlerin arkasına sıralanmış a-10 thunderbolt'lar bile var.

Google görsellerde dikkatimi çeken bir ayrıntı ile bitireyim; hava kuvvetleri genelde aynı misyonun parçası olan görev gücünü bu şekilde (fil yürüyüşü) sıralıyorlar. Yani ağır bombardıman uçakları veya nokta bombardıman uçaklarını bir arada görebilirsiniz.

"Peki bu bilgi hayatta ne işime yarayacak?" dediğinizi duyar gibiyim. cevabım "bana ne?"...Bu sizin sorununuz. Ben sadece yazdım. Lütfen tavırlarım çirkinleşmeden uzaklaşınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol