fen lisesi

0 /
priapus
onca ozel lise acilmasina ragmen, her yil hocalari dersanelere transfer olmasina ragmen ossde birinciligi hicbiryere kaptirmayan okul.
carpediem
ogrencileri hazirlik sinifindan muaf tutarak yabanci dil ogretmeyen, surekli ders calistirip, belki zeki bilgili ama asosyal insanlar yetistiren okul turu.
nuquerna
basarisinin tek kaynagi zeki ogrencileri almak olan, onlara diger devlet okullarindan arti bir sey katmayan(belki asosyallik) bir arkadasin bahcesinde tek bir pota bile olmadigindan tercihine yazmadigi(bu arkadas istanbul erkek lisesine gitmektedir)okul.
cekoslovakyalatyrylamayan
buradan mezun olan ogrenciler, 3. tercihlerini tuttururlarsa, veya ilk 1000’e giremezlerse yillarin asiladigi asosyalligin hesabini kimden soracaklarini dusundugum genellikle gözlüklü,sivilceli, hafif tombul formatta ogrenci yetistiren ilim-irfan kurumu...
firambogaz
türkiye’de eğitim öğretim kalitesini arttırmak, nitelikli bilimadamları yetiştirmek amacıyla kurulan, ülke genelinde az sayıda bulunan, öğrencilerini sınavla seçen, öğrencileri yatılı ve çoğu burslu okuyan lise türüdür.

öğrencileri genelde öss’de türkiye dereceleri yaparlar. genellikle bir dönemde 96 öğrenci alırlar. bilgisayar labaratuvarı, fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı, kapalı spor salonu genellikle bulunur. bazı okullarda bunların sayıları 2’şer tane bile olabilir.
öğrencileri genellikle dersanelere ücretsiz giderler. hatta bazı dershaneler fen lisesi öğrencilerini kendi dershanelerine alabilmek için fen lisesi öğrencilerine aylık ücret bile öderler. bu ücretler genellikle öğrencilerin bilgilerine ve kendi özgüvenlerine göre değişir.
öğretmenleri genelde sınavla seçilir. belirli barajı aşamayan öğretmenler okulda öğretmenlik yapamazlar.
genelde günde 8 saat ders görürler. okula ve dönemlere göre farklılık da olsa bazı günler 9 saat ders görüldüğü olur. ayrıca bazen de cumartesileri ders görmek fen lisesi öğrencileri için olağandır.
kredili sistem geçmeden önce dersten kalmak okuldan atılma sebebiydi. kredili sistem geldikten sonra okuldan atılmak kalktı.
zaman zaman öss sisteminde fen lisesinde okumak çok dezavantaj olmuştur. bu yüzden dezavantaj olduğu yıllarda fen liselerinin çoğunda son sınıfta öğrenci kalmazdı ya da çok az öğrenci kalırdı. hemen tüm öğrenciler düz liselere geçiş yapardı. yeni öss sisteminde fen lisesinde okumak avantaj olmuştur.
öğrencilerin bir kısmı gündüzlü, bir kısmı yatılıdır. ancak, yatılı öğrenciler haftasonları evci olarak dışarı çıkabilirler.
türkiyedeki fen liseleri:

adana fen lisesi
afyon süleyman demirel fen lisesi
aksaray fen lisesi
amasya macit zeren fen lisesi
ankara fen lisesi
antalya yusuf ziya öner fen lisesi
aydın fen lisesi
balıkesir tc ziraat bankası fen lisesi
batman fen lisesi
bilecik refik arslan öztürk fen lisesi
bolu fen lisesi
burdur bucak adem tolunay fen lisesi
bursa ali osman sönmez fen lisesi
çanakkale fen lisesi
çankırı süleyman demirel fen lisesi
çorum fen lisesi
denizli erbakır fen lisesi
diyarbakır rekabet kurumu cumhuriyet fen lisesi
düzce fen lisesi
edirne süleyman demirel fen lisesi
elazığ kaya karakaya fen lisesi
erzincan nevzat ayaz fen lisesi
erzurum ibrahim hakkı fen lisesi
eskişehir fatih fen lisesi
gaziantep vehbi dinçerler fen lisesi
isparta süleyman demirel fen lisesi
içel mersin fen lisesi
istanbul atatürk fen lisesi
izmir fen lisesi
kahramanmaraş süleyman demirel fen lisesi
karaman fen lisesi
kars fen lisesi
kastamonu fen lisesi
kayseri fen lisesi
kırıkkale fen lisesi
kırklareli fen lisesi
kırşehir prof dr ilhan kılıçözlü fen lisesi
kocaeli körfez fen lisesi
konya meram fen lisesi
kütahya fen lisesi
malatya fen lisesi
manisa turgutlu halil kale fen lisesi
muğla yetmişbeşinci yıl fen lisesi
nevşehir h avni incekara fen lisesi
niğde fen lisesi
ordu fen lisesi
osmaniye fen lisesi
rize fen lisesi
sakarya fen lisesi
samsun fen lisesi
siirt fen lisesi
sinop fen lisesi
sivas fen lisesi
tekirdağ fen lisesi
tokat fen lisesi
trabzon yomra fen lisesi
uşak fen lisesi
van fen lisesi
yalova fen lisesi
yozgat şehitler fen lisesi
zonguldak fen lisesi

http://tr.wikipedia.org/wiki/fen_lisesi
goodygoblin
tüm öğrencilerinin asosyal,ot,içine kapanık olduğu koca bir yalandır.tabi ki tek tük vardır böyle otlar lakin çok aktif ve kafa dengi adam bulmak da mümkündür.sanılanın aksine orada da dersler kaynatılır hocasına göre şamatanın allahı da yapılır.arada tek tük imalat hatası çıksa da seviyeli insanların olduğu bir okuldur.yine sanılanın aksine insanlar tenefüslerde bile harıl harıl ders çalışmazlar. basket potası neyin de vardır oynayanı da çoktur.burada okuyan adamların hepsi kısa boylu şişman sivilceli tipler değildirler.her okulda olduğu gibi burada da vardır her tipte insan ama genelleme yapmak yanlış olur.boy ortalamasının hayli yüksek olduğu dönemler de görülmüştür.ne kadar seviyeli,zeki ve esprili tipler olsalar da hep bir önyargıyla karşılaşırlar.yeni tanıştığın, muhabbeti koyulaştırdığın kişi okulunu söylediğin zaman sana eyvallah diyebilir,saçma bir tavırdır.nedense fen liselilerine karşı bir nefret bir korku vardır insanların içinde.bu adamlar uzaydan gelmemişlerdir,korkmayın yemezler.gerek okulda gerek dersanede hocalar hep birşeyler bildiğini sanıp konu anlatırlar.sınavlar kazıktır genelde.müfredat ağırlaştırılmıştır.fen lisesinde okumak kolay değildir.anlatılan efsanelerden sadece bu doğrudur.
bulut
kaliteli okullardır
fakat bu okullarda okuyan öğrenciler hocalardan daha zeki oldukları için kaprisli hocalardan geçilmez bu okullar.
bulut
en güzel ve aynı zaman da en bunalımlı yerlerdir.
şayet iki depresyon atlatılmıştır hiç tedavi görülmeden.artık hiç bir şey üzemez bulut u o yıllardan sonra.
bulut
bir sürü kardeşiniz olur bu okullarda.kaç yıl geçerse geçsin aradan bir yerlerde karşılaşıp sarılırsınız o yıllara inat.
bulut
ilk iki ay yemek yerken ve annemle konuşurken ağladığım okulum.e tabi ilk defa evden çıkmak ve yatılılık.
atilgano
eskiden öğrencilerin hepsinin yatılı, şu anda ise tercih olarak yatılı olduğu için diğer liselerde okuyan öğrencilere göre sosyal oldukları bile söylenebilir. 24 saatinizin beraber geçtiği ilk sene 96, ikinci sene 60 civarı, son sene ise 40’a yakın arkadaşınız, hayat boyu dostunuzdur. birbirine çocuk yaşta bakmış, büyütmüşlerdir. bağları çok kuvvetlidir.

dersler kaynatılır, kopya çekilir, kız kavgası olur, bircok öğrencinin sigara sotesi vardır. yani diğer liselerden farksizdir öğrenci prototipi olarak.

ama mezun olmak zordur, eski sistemde benim gibi lise 2 mayıs ayında arkasına bakmadan kaçan öğrenciler görülür, sayılarıda çoktur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol