ezel

independence
bölüm 66

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

arka sokaklar kivaminda bildigin bir yerli dizi izledik bu hafta. milyon ayri mantik hatasinin yaninda paso herkes agladi dizi boyunca. tefo’nun olumune agladilar, cocuk dogdu agladilar, arabada "cocuguna babalik yapacam ali agabey" dediler agladilar, gegirdiler agladilar sictilar agladilar a.k. ne aglak insanlarmi$siniz be birader.

mantik hatalarindan sadece 3 adedini sayicam;

1- ezel’in adami olan kadin(o ne demekse) temmuz’un dukkanina gidiyor saat yaptiriyor parasini oduyor ve cikiyor. cikarken cantasini temmuz’un tukaninda birakiyor ve cantada bir bomba bir de cep telefonu var. ezel ve ali uzaklarda bir yerlerde. ezel diyor ki ali’ye "aha $u numarayi ara ali agabey", ali ariyor ve kadinin cantasindaki telefon calmaya ba$liyor. saf temmuz kadinin arkasindan "hanfendi cantaniz" diye bagiriyor ama nafile, giden gitti. neyse aliyor telefonu eline bir bakiyor ki ekranda "kerpeten ali" yaziyor ve cantayi aldigi gibi uzaga firlatiyor, bomba patliyor, temmuza bi sik olmuyor.

lan madem derdin temmzu’u oldurmek, ne sikime telefona ismini "kerpeten ali" olarak kaydettiriyorsun bu bir. yine madem derdin adami gebertmek, ne diye bir kadin yolluyorsun tukana da gidip sikmiyorsun adamin kafasina, madem temmuz’un adresini biliyorsun? mal misiniz olm siz lan? adam tek basina i$te, gir tukana sik kafasina bitsin.

2- ali’ye tuzak kuruluyor otelin mutfaginda. mutfaktaki tum a$ci kiyafetli adamlar aslinda temmuz’un ve cengiz’in adamlari. hatta ali’yi kamerayla izliyorlar bir de. sonra ali mutfaga giriyor, etrafa bakiyor. temmuz kameradan izliyor ve "hadi ali at bir adim daha" diyor, ali atmiyor tabi, siktir olup gidiyor. lan evladim, neden bekliosun ali’nin adim atmasini? a$cilarin alayinda silah var, ceksinler siksinlar be$er onar tane ali’ye? ali’nin silahi da yok, coplukte birakti girerken. kimi sikionuz olm siz?

3- ali otel giri$inde cep telefonunu guvenlige birakiyor, hatta guvenlik diyor ki "cep telefonunuz burada kalacak", sonra ali bir kapidan iceri girmeye cali$irken ezel aliyi ariyor ve ali azad’in haberini alir almaz olay yerinden ko$arak gidiyor.

soru 1- o telefon ne ara eline geldi lan? guvenlikte biraktin ya sen onu?

soru 2- ezel daha once de aradi seni, sen otelin onundeydin o esnada ama telefona bakmadin. tam sessizlik gereken yerde kapiyi acacakken ne sikime baktin o telefona?

dedim ya milyon mantik hatasi ile donatilmi$ siradan bir turk dizisi izledik bu hafta, sagolsun senaristler.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol