evlilik

independence
bir kac safhadan meydana geliyor;

1- evlilige hazir miyim?

+ bireyin evlilige hazir olup olmadigi toplum icerisinde psikolojik hazirliktan ziyade maddi hazirligi ile oolculuyor. bir ba$ka ev tutup, do$eyip kendini ve aileni ac acikta birakmayacak duzeydeysen evlilige hazirsin demektir. esasen kazin ayagi oyle degil. psikolojik olarak bu sorumlulugu almaya hazir misin, mesele asil bu. paralar cebinden ta$sa, eger bu sorumlulugu almaya hazir degilsen, yerle gok bir araya gelse o evlilik yurumez, yalan olur biter. yemi$im parasini pulunu.

2- baba ya da anne olabilecek sorumluluga sahip miyim?

+ evliligin ilk ve en onemli sonucu cocuk sahibi olmaktir. cocuk sahibi olmak mesele degil, sagligin yerindeyse olursun. ya o cocuga iyi bir hayat verebilecek misin, maddi manevi? en iyi bezlerden alip kicinin temizlenmesini saglayabilecek misin? ya mamalari? oyuncaklari bilgisayar fiyatina bildin mi? hadi ilkokula kadar bir $ekilde gitti, ya ilkokul ve daha sonrasi? iyi bir egitimin masrafini ben anlatmayayim sana, allaha$kina ac okullarin sitelerini kendin incele, sonra beni du$man belleme.

3- sadakate ali$abilecek miyim?

+ hah i$te dananin kuyrugunun koptugu yer de burasi. tek e$lilik. gotun yiyecek mi iyi gunde kotu gunde, afette selde, uzayli saldirisinda ya da meteor du$mesinde e$ine tam anlami ile sadik kalabilecek misin? ba$kalarina yan gozle dahi bakmaksizin, omrunun en son gunune degin hic aldatmaksizin durabilecek misin? ayni yastigi son nefesine kadar kullanmaya razi misin? ya aldatilirsan? ya aldatirsan? gazete sayfalarinin ba$inda "aldatildigini ogrendi, once karisini cocuklarini dogradi, hizini alamadi kayinpederi ile kayinvalidesinin pankreaslarini alip allah bilir ne yapti." $eklinde haberlerle seni gormeyecegimiz garanti mi?

4- bir $ekilde ayrilirsak cocuklar kimde kalacak?

+ hadi e$inle $idddetli gecimsizligin var ve ayrilmak zorundasiniz, yoksa birbirinizi oldureceksiniz. peki ya cocuklar? kimde kalacak hi? sen razi misin mahkemenin cocuklarin veliligini eski e$ine birakmasina? haftada en fazla bir kere gormeye dayanabilecek misin cocuklarini? iyi du$un bak bunlari.

daha sayilabilecek o kadar cok $ey var ki evlilik muessesesi ile alakali, anlatmakla bitmez. bunlarin hicbiri dikkate alinmaksizin, bir hevesle ba$layan o kadar cok evlilik var ki toplumumuzda, adliyeler her gun bo$anma davalari ile dolup ta$iyor. ke$ke evlenmeden once bireyler olasi tum geli$meleri ve sonuclari masaya yatirip birlikte bunlar uzerinde du$unerek o $ekilde karar verebilecek mantiga sahip olasalar.

vay a.k. arkada$, sabah sabah felsefik oldum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol