ermeni soykırımı iddiası

walide sultan
ortada idida edilen bir kirim vardir. soy kismi, irkcilikla alakali olacagindan onu irdelemeyecektir bilgic. bu tasari gectigimiz gunlerde kanada devleti tarafindan, yogun ermeni lobisi ugraslari sonucu her zamanki cilizligini koruyan turk lobisi zayif kalmis, tasari malesef gecmistir.
meselenin ozunu kesinlikle, politik bulan bilgic kisisi ve arkadaslari, gectigimiz gunlerde turkiye’nin tanitimiyla ilgili duzenlenen,bir etkinlik sirasinda hic beklemedikleri bir anda gazetecilerin bu yondeki sorulariyla karsilasmislardir. tasarinin bu ulkede gecmesinin burada yasayan butun turkleri, cok uzdugu belirtilmis, kararin tamamen siyasi icerik tasidigini, halklar uzerinde etkili olamayacagini beyan etmislerdir.
bununla da kalmayip soruna cozumsel anlayis getirmek inanclarindan dolayi; o sirada etkinlikte bulunan ve bu etkinlik icin canla basla calisan uzerlerinde ayyildizli tisortlerimizden tasiyan ermeni agop amca ve juliyet teyzenin kollarina girilmis, kolkola fotograf cektirilmis. altina iste politikanin disindaki gercegin fotografi seklinde bir yazi dusulmesi saglanmistir.
edit;
gercek de budur; yemeklerimiz, turkulerimiz, ahlak anlayislarimiz o kadar birbirinin aynisi kadar benzemektedir ki birbirine, bu insanlarla bizim hic bir sorunumuz yoktur. yine bu ailelerden birinin oglu, evimizin ikinci oglusu gibidir. bana kendi cocugumdan bile daha cok hurmet eder, sever sayar. ve bu insanlar ayni bizim dedigimiz gibi olaylari kendi tarih boyutu icindeki yerine birakmislardir. hic bir sekilde ne polemik yaratir ne tartisma, bu konu kendi aramizda. boylesine canla basla turkiyenin tanitimi icin calisan bir insan toplulugunu niye sevmeyelim. bizim onlarla hic bir derdimiz yoktur. ama ulkelerin senaryolarini yazan senaristler boyle istemektedir. ve biz buna boyun egmeyecegiz her firsatta halklar olarak birbirimizi sevecek ve ulkeyi tanitmak gibi kutsal bir gorev soz konusu oldugunda da boyle bir araya gelip fotograflar cektirecegiz. belki halkin gercekleri, politikayi asar diye umarak, hic usanmadan, hic bikmadan....
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol