erkek aşkı vs kadın aşkı

independence
kadinlar alinmasinlar, bu entryde kendilerini biraz gommus gibi olacagim ancak bilindigi uzere her genelleme yanlistir. bu sebeple lutfen bireysel algilanmasin ve genellenmesin. benim gordugum & yasadigim kisitli asklar uzerinedir yazilarim diyip kapatalim konuyu, birbirimizi kirmayalim.

erkeklerin ask konusunda kadinlardan cok daha ozverili, cok daha sadik, cok daha değer veren bireyler oldugu yadsinamaz bir gercek(bana gore).

misal asik bir erkek, asik oldugu kadin icin binlerce kilometre yolu hic sikayet etmeden, seve seve gider. hem de neden? sevdigi kadinin sadece atesi cikmistir, yahut mutsuzdur uzgundur erkeginin o anda yaninda olmasini ister. sebepler cogaltilabilir ancak her ne sebep olursa olsun er kisi atlar ucaga, otobuse, gemiye, trene, en kisa zamanda sevdigi kadinin yaninda olur. mesafenin onemi yoktur, erkek kadinin yanında olmaya programlanmistir bir kere ve orada olur. sebebin ne oldugunun zerre onemi yoktur. canı kars kazı cekmistir, erkek istanbulda sevdigi kadın ankara'dadir, erkek once kars'a gider bulur o kazı, oradan da ankara'ya gider. belki de o zamana kadar kadının kaz ile alakali tum arzuları sonmus bitmistir ama olsun, istemistir ya bi kere, gerisi onemli degil.

asik bir kadin boyle bir durumda whatsapp uzerinden "askim, yemek sepetinden siparis versene" der, en babayigit bir de restoran bulup linkini erkege atar.

yine misal asik bir erkek, asik oldugu kadinin dogumgununde butcesinin elverdigi olcude ve hatta saga sola borclanarak sevdigi kadin icin maksimum pahalilikta bir hediye alir, bununla da yetinmez uzerine farkli binbir cesit daha hediye alir ve dogumgununu o sekilde kutlar.

asik bir kadin sevdigi erkegin dogumgununde whatsapp uzerinden bol emojili bir "iyi ki dogdun askim :p" mesaji atip ojelerini surmeye devam eder.

asik bir erkek istisnasiz her gece asik oldugu kadini ruyalarinlda gorur.

asik bir kadin ise ruyalarinda genel anlamda zengin bir adamla evlendigine yonelik dusunceler icerisindedir.

ilk basta soyledigim uzere, tum genellemeler yanlistir. eger okuyacaksaniz bu dusunce ile okuyunuz okudugunuz yaziyi. bunlar benim öz salakliklarim olabilir, "yav he he" diyip gecebilirsiniz.

hatta geciniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol