eğitim sistemi

orqn
türkiye’ deki çok yanlıştır. ama öyle böyle değil yani çook yanlış.

bir kaç noktayı ele alalım mesela;

mühendislik bilimlerinde okuyanlar bilir; bir çok teorik ders var. ilk aklıma gelen örneği veriyorum; ’ malzeme bilgisi ’. hemen hemen her mühendislikte vardır bu ders. hayatında hiç dökümhane görmemiş insanlara dökümhanelerde yapılan işlemleri, oradaki çalışma ortamlarını nasıl öğretebilirsin ki? öğretirsin ama olduğu kadar işte. halbuki sen o çocuğu önce bir dökümhanede staja göndersen, sonra anlatsan orada olup bitenleri daha kolay öğrenir. çünkü artık duyduğu şeylerin resimleri hafızasında vardır.

bir de şöyle bir geyik var mesele ’ ya bu ders benim ne işime yarayacak ki? ’. inanılmaz doğru bir laf. ana dalla yakından uzaktan alakası olmayan absürt dersleri koyarsan programa öğrenci okuldan soğur tabi. okulu meslek hayatının önündeki bir engel olarak görür.

bir diğer sorun üniversitede ders verenlerin ( hoca olur, prof. olur.. ) ellerindeki inanılmaz yetki. onlar istemediği sürece sen %100 hak etmiş olsan da dersten geçemezsin mesela. notlarına itiraz falan da edemezsin.

bak bir çırpıda bu kadar sorun buldum işte. hem bu saydıklarım sadece yüksek öğrenimdeki sorunlar. daha aşağılara inmiyorum bile.

emin ol çalışıp bütün bu sorunları düzeltebilirim ama şimdi çok uykum var. uyanınca bakarız!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol