kurban bayramı

atacamadesert
16 kasım 2010 tarihinden itibaren 4 gün olması gereken kurban bayramı tatili; genelde 9 gün tatil kararı vermeyen bu hükümetin de 15 kasım 2010 a denk gelen ve yarım gün olan arife gününü idari tatil ilan etmesiyle beraber 12 kasım 2010 cuma akşamından başlayarak 9 güne çıkmıştır. vatana millete hayırlı olsundur. olsundur da..

’da’sı ne oluyor? zaman gazetesinden mutlu özay ve musa özyürek in haberine göre şehirlerarası otobüsler ve uçak şirketleri yılın en yoğun dönemini yaşıyormuş şu aralar. kendi araçları ile yola çıkacak onbinlerce insan da cabası.

tahminlere göre 7 milyon kişi kayıtlı 1.5 milyon kişi ise korsan araçlarla yer değiştirecekmiş memleketimde.

ama askeriye,polis teşkilatı, güvenlik şirketleri, sağlık sektörü, havaalanı hizmetleri, huzurevleri, çocuk esirgeme kurumları gibi hizmetin kesintisiz verilmesi gereken kurumlarda nöbet usulü çalışılır. 9 gün tatil yapılmaz. üstelik 9 gün tatilden dolayı bir sürü iş aksar, ameliyatlar kalır, doğumlar sezaryene dönüşür. neden? doktorunuz tatilde maldivler e gidecektir de ondan?!?!

ve bu kadar milyon insanın yer değiştirmesi sırasında olabilecek trafik kazalarını anmak bile istemiyorum. bu hep yazılıyor çiziliyor, ve karikatürize edildiği için komik bile gelmekte insanlara.

tüm dünyanın çalışarak üreterek bir yere geldiği milattan sonra 2000 li bir yıldayız. islam konferansı falan filan toplantılarında bu bayram tatillerinin birisi ziyaret diğeri dinlenme amaçlı iki güne indirilmesi ile ilgili talepte bulunsun birileri. ne tatiller uzasın. ne otoyollar otobüsler bilmemneler bedava olsun. olması gerektiği gibi mezarlık ziyaretine gidilsin, büyüklerin elleri öpülsün, kavurmalar, tatlılar, börekler yapılıp yensin.

kimse kimsenin mesaisine yük olmasın. kimse bir ay boyunca koskoca 9 günün tatil olmasından dolayı devlet ve hükümet işlerinin yürümemesinden dolayı madur kalmasın.

"e peki turizm sektörü hareketlenmesin mi" diyenlerinizi duyar gibiyim. ben se soruyorum o zaman: aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri 9 günlük tatilin tamamı için şehirler ya da ülkelerarası bir tatil planlayabilir:

a. 500-1000 tl arası geliri olan 3-4 çocuklu aile
b. 1000-2000 tl arası geliri olan 2 çocuklu aile
c. 5000-7500 tl arası geliri olan tek çocuklu aile
d. 500-750 tl arası geliri olan 7 çocuklu bir aile
e. +10.000 tl geliri olan tek başına yaşayan bir kadın
f. 3000-4000 tl geliri olan tek çocuğu ile yalnız yaşayan bir erkek
(milletvekillerini, ceo ları, holding patronlarını ve 9 günlük tatil olsa da olmasa da yurtdışı yurtiçi seyahatte sınır tanımayan kalburüstü kesimi saymadım gördüğünüz gibi)

kimse kimseyi kandırmasın. 9 gün tatil olacak diye aç kurtlar turizm şirketlerinin kapısında bekleyenler, zaten o yarım günde, bir imza, bir rica, bir sümen altı evrakla işine gitmeyebilirliği olan insanlardır. 70 milyonun kalan %90 ı 9 gün boyunca çoluk çocuk evde tıkılıp kalacağı için yakacağı odunu, kömürü, doğalgazı, yiyeceği ekmeği hesap eden memur, işçi, çiftçi, emekli, küçük ve orta ölçekli işletme sahibi insandır.

kimse kimseyi kandırmasın evet. kimse doktoru maldivler e gidecek diye arife gününden bir gün önce çocuğunu sezaryenle aldırmasın!!!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol