anadilde eğitim

independence
hic oyle gorundugu ya da i$itildigi gibi masum bir talep degil bu, oncelikle bunu bir kenara yaz.

yapilan bu anadilde egitim takepleri ve hemen ardindan da bdp nin eğitimi boykot etmesi zaten bunun masum bir amac olmadigini net bir $ekilde ortaya koymu$tur. bugun anadilde egitim talepleri, yarin "bize $u bolgeleri verin" taleplerine cok rahatlikla donu$ebilir. net soyluyorum, anadilde egitim talebi ulkeyi bolmek adina yapilan ve masum bir istek olarak maskelendirilen provakatif eylemler zincirinin en uc noktasidir. kurtlerin, daha dogrusu kurtleri temsil ettigi iddia edilen bir partinin bu talebi kabul edilirse yol olur, yordam olur, yarin lazlarin da cerkezlerin de tatarlarin da romanlarin da bu ve benzeri taleplerini olumlu kar$ilayarak geregini yapmak durumunda kalirsiniz ister istemez.

anadilde egitim talebi azinliklardan gelmelidir, dinini ozgurce ya$ayabilme talebi, kulturunu muhafaza edebilme talebi azinliklardan gelmelidir. cumhuriyetin kurulu$undan bu yana bizlerle birlikte ya$ayan insanlar, kapi kom$umuz olan hidir agabey, e$i ba$ka i$te cali$irken manava bakan zilan teyze, bakkal dicle bu ulkede azinlik degil, tamamen bu ulkenin kurulumunda da soz sahibi olan turkiye cumhuriyeti vatanda$laridir. bu anlamda azinlik haklari kurtleri kapsamamaktadir, kaldi ki kapsamasina da gerek yoktur.

bir diger yandan dikkat edilir ve incelenirse bu talep kurt halkinin genelinin talebi degil, sadece kurtleri temsil ettigi iddia edilen ama teror orgutu ile yakin ili$kiler icerisinde bulunan bir partinin talebidir. bu anlamda bu tur oyunlara gelmemek en hayirlisi olacaktir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol