diş ağrısı

ata the wise
insanı çıldırtan ağrılardandır. ağrı esnasında dişine tabancayı dayayıp tetiği çekenleri dahi duydum. pek tabii ki kurtulmanın asıl yolu dişçiye gitmek olsa da, ağrıların çoğunlukla gece başlaması ve tatil günlerini özenle seçmesi sebebiyle başka çarelere de başvurulabilir:

-gazyağı+kesmeşeker kombinasyonu:
efenim bu kombinasyonda dakika tutmanıza bile gerek yoktur. zira anında ağrıyı keser. tatbiki çok zor değildir. bir adet kesme şekere iki damla gazyağı damlatılır ve ağrıyan dişin üzerine konur.bunu uyguladıktan sonra dişeti çekilmesi de sizin sorununuz efem.

-rakı,yatak kardeşliği:
bir şişe ufak rakı susuz olarak maksimum onbeş dakikada içilir ve yatağa uzanılır. evet diş ağrısını geçirmeyecektir ama sızmanıza neden olacağı için ağrıyı en az dört saat daha ertelemiş olursunuz.
not: kusmalara karşı yatağın yanında kova bulundurmak farzdır.

-apselere karşı soğuk su fantazisi:
efenim malumunuz en feci diş ağrıları apse nedeniyle oluşmaktadır. apsesiz ağrılarda en dandik ağrı kesici bile mucizeler yaratırken, işin içinde apse varsa hiçbir şey kar etmeyecektir. tamamen deneme yanılma sonucunda bulduğum yöntem ise soğuk su bombardımanı. neden işe yaradığını bilmiyorum, fakat diş doktorumun da bu yöntemin ağrıyı azalttığını itiraf etmesi beni şaşırttı. efenim olay şöyle gerçekleşiyor; dişiniz ağrırken deli danalar gibi dolaşma esnasında ne bok yiyeceğini bilemeyip soğuk su şişesine sarılıyorsunuz. ağzınıza ilk yudumu almanıza müteakip beyninizden vurulmuş misali yığılıyorsunuz acıdan. fakat bunu izleyen saniyelerin ardından dişte bir rahatlama hissi beliriyor. acı eşiğini yükseltmek mi, belki de bakteri faaliyetini azaltmak? nedenini bilmesem de cankurtaranım oldu bu yöntem. tek sakıncası sürekli tekrarlamak zorunda olmanız.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol