dtp nin kapatılması

independence
anla$ilamayan konunun neden anla$ilamadigini hayretler icerisinde izliyorum, okuyorum gunlerdir.

dtp kapatilmadi ki, sadece ismi degi$tirildi, amblemi degi$tirildi. refah partisi kapatildigi zaman adil duzen sayiklamalari sona erdi mi, i$ik evleri refah partisi ile birlikte kapatildi mi, fazilet partisi neydi peki bu durumda, akp neyin uzantisidir? dtp kapandi ahmet turk siyasi yasakli oldu da meclisteki teror yanlilari mi azaldi? dtp’nin milletvekilligi du$urulmeyen uyeleri $u anda bagimsiz milletvekili olarak halen meclis siralarinda degil mi, yarin oteki gun bu vekiller bari$ ve demokrasi partisi ismi ile kurulan ama yine dtp’nin uzantisi olan partiye gecip meclise bu partiyi sokmayacaklar mi? tamam, bu sayi ile bunu yapamayacaklar ama ufuk uras’i da yanlarina aldiklari zaman mecliste grup kurabiliyorlar her halukarda. e peki degi$en ne oldu? dtp’nin meclisteki sayisi azaldi. e karde$im dtp zaten hicbir sike merhem olmayacak bir sayidaydi mecliste, bir eksik bir fazla ne farkeder?

anlayin $unu, parti kapatmak halkin ozgur iradesini hice saymaktir, batakligin tepesinde biriken sineklerin uzerine sinek ilaci sikmaktir. partiyi kapatmayin, partinin tabanini kendi saflariniza cekin, sineklerin uzerine ilac sikmayin, batakligi kurutun.

ayrica bugun ogreniyorum ki turkiye’de ki her hukukcu sifatina sahip insan, verilen bu karari onayliyorsa o zaman alinan bu karar legaldir.

e biz kararin legal olmadigini soylemiyoruz ki, biz en azindan ben alinan bu kararin insanlarin secme ve secilme ozgurluklerine vurulan bir darbe olarak goruyoruz/ goruyorum.

not: entel-libo$ turu cirkin yaki$tirmalarin anlik bir ofke patlamasi sebebi ile yazildigini du$unmek istiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol