hamas

independence
teror orgutudur, eminim akli cali$an kimsenin buna bir itirazi yoktur. ancak nasil olmu$sa olmu$, siyasallami$ ve filistin de secimleri kazanarak gazze’yi kontrolu altina almi$tir.

$u anda gazze’de ya$anan insanlik draminin en ba$ rol oyuncusudur ayni zamanda.

hayir israil’i savunuyor falan degilim asla. israil, tarihinin her evresinde oldugu gibi yine yapacagini yapmi$ ve zulme dogru ko$ar adimlarla ilerlemi$tir. ama bir diger yandan hamas’in yaptiklarini da du$unelim. gun gecmedi ki gazze’den israil’e ilkel de olsa fuze saldirilari ya$anmasin. gun gecmedi ki israil topraklarinda israil vatanda$larina yonelik bir terorist faaliyet duzenlenmemi$ olsun hamas tarafindan.

$imdi pkk bizim vatanda$larimizin can guvenligine kast ediyor diye turk silahli kuvvetleri kuzey irak’a kara harekati duzenlemedi mi?

duzenledi.

israil’in yaptigi $eyin tek farki masum, sivil, cocuk, kadin, ihtiyar demeksizin katlediyor olmasidir. bunu bizim askerimiz yapmadi, yapamazdi da zaten, zira bizim insanimiz halen icerisinde insani duygular ta$imakta. henuz gozumuz donmedi. ancak israil askeri bolgede ac kopekler gibi av ariyor $u satirlari yazarken bile.

diger yandan me$ruluk ariyorsak israil amac olarak me$ru bir amac belirtiyor dunyaya. tamam filistin halki canimizdir, kanimizdir, tarihsel ve kulturel anlamda karde$imizdir ama filistin halkini du$unurken bir diger yandan da ba$ka insanlarin ya$ama haklarini da gozardi etmeyelim. filistinli cocuklar ya$asinlar diye gozya$lari dokup agitlar yakarken, israilli cocuklarin da cocuk olduklarini, onlarin da ya$ama haklari oldugunu gormezden gelmeyelim. bir filistinli cocuk ne kadar gunahsizsa, bir israilli cocuk da en az filistinli cocuk kadar gunahsizdir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol