4 ekim 2008 şemdinli aktütün pkk saldırısı

independence
dun gece bir haber kanalinda bu olay ile alakali tarti$ma vardi. dinledim ve kimi $eyleri aklimda tuttum, pek mantiksiz bulmadim benim aklima yatti. sizlerle de payla$mak istedim.

a$agida yazilanlar benim du$undugum ve icat ettigim $eyler degil. ben bunlari du$unebilecek kadar yakin degilim bu konulara;

saldiriyi gercekle$tiren pkk ve 350 ki$ilik bir grupla bu saldiriyi gercekle$tiriyor. uzaydan madeni bir paranin yazi mi tura mi oldugunu bile gorebilen amerika, 350 ki$ilik grubun sinirdan iceri girdigini goremiyor ve bize haber veremiyor. bu grup ayri ayri bile girmi$ olsa, 10 ar ki$ilik bir grup halinde dahi girmi$ olsa bir $ekilde en azindan toplandiklari yerde gorulurlerdi. daha sonradan da malum katliam.

pkk bunu neden yapti? pkk’nin uyku sureci ba$lamak uzere zira ki$ mevsiminde pkk yuvasina cekilir. bu uyku sureci ba$lamadan once hem kendi adamlarina hem de onlara destek verenlere guclu oldugunu kanitlamaya cali$ti.

peki pkk’nin genel amaci ne? bagimsiz bir devlet mi kurmak? mumkun degil. hangi topraklar uzerinde kuracak bu devleti? pkk’nin silah gucu ile turkiye’yi bolmesi mumkun degil, bunu zaten kendileri de biliyor. o zaman hangi topraklar uzerinde kuracaklar bu devleti? irak’ta mi? irak sahipsiz degil ki. irak yerel yonetimi bu topraklardan vazgecip pkk ya verir mi? mumkun degil. o zaman pkk nin amaci bagimsiz bir devlet de kurmak degil. zira topragi yok, halki yok, ordusu yok, bir boku yok. o zaman cok daha ba$ka olaylar cereyan ediyor.

teori $u $ekilde;

amerika irak’tan cekilecek, bu kesin. zira ba$kan adaylarinin her ikisi de bu konuda son derece kararli. amerika irak’tan cekildigi zaman bolgede bir siyasi bo$luk meydana gelecek. bu siyasi bo$lugun guvenebilecekleri bir ulke tarafindan doldurulmasi lazim. iki alternatif var. iran ve turkiye. amerika’nin iran’a boyle bir yeri birakmasi hayal dahi edilemez. o zaman turkiye’nin bu topraklara girip siyasi bo$lugu doldurmasi gerekiyor.

iyi de turkiye bu bolgeye hem de konu$lanmak uzere nasil cekilebilir?

i$te bu durumda da yabanci istihbarat te$kilatlari giriyor devreye, cia gibi, mossad gibi. pkk’nin rolu de burada ba$liyor. dunya cok buyuk bir ekonomik krizin icerisinde, her ulkenin derdi ba$ini a$mi$ durumda. $u anda turkiye’nin yapacagi bir kara harekati ile hicbir ulkenin ilgilenecek durumu yok. pkk turkiye’ye girer, bir karakola saldirir, buyuk kayip verdirir ve ulkede toplu bir infial ba$latir, ceker gider. pkk abanci istihbarat ajanlari tarafindan ma$a olarak kullanilir ve pkk nin rolu orada biter. ulkede olu$an toplu tepki, siyasileri bir anda harekete gecirir ve yeni bir sinirotesi harekat karari alinir, uygulanir. turkiye bolgede guvenli bir bolge in$a eder ve oraya konu$lanir. boylelikle bolgede amerikanin cikmasindan sonra olu$acak siyasi bo$luk turkiye tarafindan doldurulur, amerika da 1 cent bile harcamaksizin yine bolgede turkiye uzerinden buyuk soz sahibi olur.

teoriler bu yonde $imdilik.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol