ahmet kaya

nick
"ben turkiye`de bagimsiz, demokratik bir ulkenin durust bir yurttasi olarak yasamak istiyorum, kendi ulkeme gitmek istiyorum, turkiye`ye gitmek istiyorum. bu muhalif tavrimi orda sergilemek istiyorum" demistir.

belki safligimdan, belki iyi niyetimden, belki sabit fikirliligimden sanatini da sarki söylemesini de konusmasini da samimi buldugum adamdir.
tum suclamalarin karsisinda dürüstce kendini ifade etmeye calismistir. dinleyenler anlamistir, o konusurken catali, kasigi tabagina vuranlar duymamistir bile. en dogal insani duygularla hayat görüsünü sanatina yansitmistir, etliye sütlüye karismayanlari rahatsiz etmistir.
kim ne derse desin, nasil yargilarsa yargilasin; ben cok sevdim ahmet kaya`yi. ölümünden sonra dinledigim her sarkisinda aglarim, yasadigi haksizliga aglarim, laf anlatma cabasiyla telef oldugu insanlarin duyarsizliklarina aglarim, turkiye`nin böylesine gergin oldugu su siralarda hala ask sarkilariyla "sanat" yapanlara, onlari alkislayanlara aglarim. hicbir siyasi konuda aman ekmegime zeval gelmesin diye gikini cikarmayanlara aglarim...

(bkz: ya neyse ben bisey demiyorum)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol