kenan evren

gozlerihalacocuk
şimdi bize ağıt yakmak mı düşer ölmedin diye, öldüğünde zılgıt çekmek mi, ölüsüne bir tas suyu dökeninde avradını türküsünü hep birlikte söylemek mi düşer sen toprak altına girerken...

yaparız alayını yapmaya da muktediriz de hangisi getirebilir yitirilenleri, hangisi geri getirir yitip giden devrimleri, biz o günlerden beri mutluluku tam yaşayamadık hangi sevinç yok edebilir yüreğimizin ortasına çizilen zeytin çiziğini... gülten akın şiir lerini hangi sevinç anlamsız kılar, büyü şiirini mesela hangi sevinç gülünç kılacak. büyüyüpte 17 ne geldiğinde baban sana idamlar alacak! silah gibi, sancı gibi beynimde zonkluyor. senin ölümün mü ağrı kesici olacak bana!


ahh özenç olaydı... adana da sokağa çıkmaya korkarmıydı gençler gece yarısından sonra... ahh ensar olaydı artvin de güpegündüz bıçaklanabilir miydi devrimciler.. kim ikna edebilirdi elinde bıçakla dolaşanları devrimcilerin kanına girmeye, yaşayaydı onlar. şimdi yoklar, sağ verdik sana kimilerinin ölüsünü geri verdin, kiminin imanını aldın düşürdün adamları işkencelerde öyle verdin, kiminin cesedini bile vermedin! veysel güney duyuyor musun bizi kim bilir hangi kuytu da yatmaktasın şimdi! yol kenarındadır belki de mezarın.. yıldız yumruk yoktur olmayan mezar taşında ama belki denk gelmiştir de mezarın yol kenarına gömmüşlerdir seni cellatların!


diyeceğim o’dur ki artık ölsende sonsuza dek yaşasanda önemsizsin, hep önemsizdin, başka ağaçların altında büyümeye çalışan zavallı bir ağaç oldun, ne sen büyüdün ne bu topraklar o ihanetini unutur.!

tarih kitaplarında marifetlerinin işte 12 eylül, işte faşizm! diye yazıldığı günleri görmeden gitme başka bir şey istemem! o gün orada özenç’te olacak. söz verdi idamından önce yazdığı şiirinde :

mevsim ilkbahar sıcak bir yaz olsa da
gece gündüz farketmez ben her zaman hazırım
adımın yazıldığı taş bile yıkılsa da
kalmamışta olsa şu dünya da mezarım
hatırlayıp tek canlı gelmese de baş ucuma
o müjdeyi ben doğadan alacağım
nasırlı ellerce yaratılan o görkemli bayram a
hiç kimse farketmeden bende katılacağım!


o gün özenç orada olacak... utanmam diyorsan buyur sen de gel...

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol