kürdistan

duracell
iki açıdan bakılması gereken yer. birinci açısı, türkiye’nin en güneydoğusu hakkariden kars’a, oradan sivas’a ve mersine kadar uzayan bölge değil, sadece türkiye içinde bakılınca hakkariden adıyaman’a kadar uzayan ve buraya dikkat diyarbakır’ı da dışarıda bırakan bölge.

nerden geldi bu bölge?

bu bölgeyi ilk firdevsi şehnamesinde anlattı (bkz.3. cilt.) kraldan kaçan insanların yerleştikleri yer, zagros dağlarının doğusu. bir dakika, doğusu iranda kalıyor. sonra da artan nüfusları ile dağıldıkları bu bölge.

bu bölgeyi sonra timur söyledi, o da sadece şiraz’dan tebriz’e ve oradan da mardine olan yerler. sonra yavuz sultan selim ve kanuni bu toprağa sahibim dedi. ama asla bir ülke olarak böyle bir yer var olmadı. olmayacak da.

ikinci açıdan bakacak olursak amerikanın, israilin, ermenistan’ın, rum yönetiminin ve bilimum avrupalı batılı ülkelerin yalakalığını yaparak kurulduğu konusunda önce kendini kandırmış sonra da o devletler tarafından kandırılmış sonrasında da kendi kendine kurulduğunu ilan eden ama yine de bu şekilde gaza getirilmesine rağmen hiçbir yerde elçilik açması mümkün olmamış olan ülkemsi yer. amerika’nın irak’a girerek bir tek buradakilere dokunmaması, acaba! dedirtirken orada binlerce insanın katlinden faydalanan tek toplumun oh be dediği ve yıllarca ekmeğini bölüştüğü insanlara ihanet ettiği (türkiye’deki gibi) yer.

saddamın ölümünden faydalanan tek irak topluluğunun kurduğunu sandığı yer
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol