kobe bryant

john maynard keynes
istatistikleri ve uzay/zamani biraz daha bukelim ve aldigi surelere gore degerlendirme yapalim,kobe bryant ve lamar odom ortalama 36 dakika oynamaktadir,derek fisher 27,jordan farmar 20 dakika oynamaktadir,simdi asistlere bir kez daha bakalim ve butun oyuncularin 36 dakika oynasalar ne kadar asist yapmis olabileceklerine bakalim,yani basit oran/oranti kuralim;

kobe bryant 4.9
lamar odom 2.2
derek fisher 4.3
jordan farmar 4.5 ortalama tuttururlarmis,efficiency rating’lerde de kobe takimina en faydali oyuncu olmaya devam etmekte.


istatistiklere bakmam ben diyenlere unvalarla cevap verelim #733780 evet bu adam her sene yilin en iyi savunmacilarindan ve evet bu adam her sene yilin en iyi hucumcularindan.

gelelim su shaq’i gondermesi olayina,madem shaq o kadar degerliydi madem kobe adam degildi lakers neden kobe’yi takas etmedi,biz basketbolu oradaki gm’lerden daha mi iyi biliyoruz? elbetteki hayir yasi ilerlemis shaquille o neal 2004 nba finallerinde de gostermistir ki detroit karsisinda etkili olamamistir ve devri gecmeye baslamistir,zaten shaquille o neal’i daha eskiden taniyan insanlar kendisi hakkindaki su sakayi da bilirler

-shaquille o neal’i nasil tanimlarsiniz?
-film ceviren,hip hop yapan,kliplerde oynayan bos vakitlerinde de basket oynayan biridir.

ha bu biraz abartilidir,hatta shaq gibi efsaneye haksizli olur ama onu hala ligin en dominant pivotlarindan saymakta dwight howard’a yao ming’e haksizlik olur.


oyunu sadece rakamlardan ibaret saymayanlar kobe bryant’i bir kez daha izlesinler ve takim uzerindeki liderligini,oyunculara nasil cesaret verdigini,takimi nasil atesledigine bir baksinlar ondan sonra rakamlarda neymis desinler.

kobe ligin en iyi sut atan oyuncusu degildir,stojakovic kadar eddie house kadar ray allen kadar iyi sut atamaz,kobe ligin en iyi pasoru degildir jason kidd gibi,steve nash gibi cp3 gibi pas veremez,kobe ligin en atlet oyuncusu da degildir,lebron gibi gifted degildir,iverson gibi ok gibi firlayamaz,josh howard gibi guclu degildir.ama kobe bryant bunlari bunyesinde en iyi toplayan oyuncudur,liderdir,candir o canandir.

son olarak kobe kendi egosunu takimin uzerine koyuyor diyenlere gotumle guldugumu bildirmek isterim,ulen madem anlamiyorsun bu oyundan susta bize belli etme.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol