burak bora anadolu lisesi

kitten
ülkü bora isimli seramik fabrikası sahibi bayanın arkadaşını trene bindirdikten sonra dengesini kaybedip hareket eden trene kafasını çarpması sonucu ölen saint joseph lisesi öğrencisi oğlu burak bora için yaptırdığı okuldur. okulun dağ başında olmasının sebebi okul yapılırken soğanlık’taki arsa fiyatlarının epeyce düşük olmasıdır. ancak sonradan ülkü bora hızını alamamış kendi adına ve kanserden ölen kocası adına da okullar yaptırmıştır kartal civarına.
okulun kendisine gelecek olursak. 2000’li yıllara kadar başarı grafiği yukarı giden okul biz 2002 mezunları tarafından kömürcü çırağı kod adıyla çağrılan bir müdürümsüye kavuştuktan sonra tamamen cozutmuştur. önce idare ve öğrencilerin arası kısa süre sonra da idare ve öğretmenlerin arası bozulmuştur. bu sırada ilköğretimin 8yıla çıkması sonucu okula liseden giriş yapan bir grup da sağolsun tuz ve biber ekmiştir duruma. bu müdür ya da kömürcü çırağı kod adlı binali kayacan kişisinin bayrak töreni esnasında okulumuzun başarısı çok düştü arkadaşlar kızlarımız etek boylarını uzatsın cümlesini sarfetmesi, ertesi hafta inadına daha da kısalan eteklere ithafen o etekler bileklere kadar uzatılacak açıklamasını yapması ve külotlu çoraplar çıksın kısa çoraba geçelim yanıyoruz çığlıklarına yine bir sonraki hafta ya o etekler bileklere kadar uzar ya da nah görürsünüz kısa çorabı yanın bana ne mealindeki açıklaması sonucu ağzının payı okula eteklerini olabildiğince kısaltmış ve kısa çoraplı gelen kızlar tarafından verilmiştir. ancak ne yazık ki ta ortaokulda o okula giriş yapmış ve 7senesini vermiş öğrencilerin mezun olmaları sonucu malesef suyu tamamen çıkmış okuldur. yine de 2002 mezunları bana göre halen efsanedir.
okulun o zamana dek gördüğü en kalabalık ve birbirine en düşkün dönemdi. üniversite sınavı için raporlar alınmıştır. okuldaki son gündür topluca. bir aksiyon yapılmak istenir. bütün dönem aralarında para toplar. bir takım çalgıcı tutulur. darbukası kemanı klarnetiyle. şişe şişe ucuz şampanyalar alınır. ve bahçede başlayan halay okul kapısında patlatılan şampanyalar ve atılan göbeklerle son bulur. zamanında o okulda olan şimdi yerleri yurtlarını kaybettiğim öğretmenlerim anısına da sözlüğün ebesiyle münasebete girmek pahasına selam yolluyorum. bir duyan bilen varsa iletir umuduyla.
perran evrenos
erdal zor
yıldız çıtak
serpil nergis
ahmet danacı
gülden aydos
oral dabakoğlu
hanife gülmez
mehmet tatlı
faruk uzun
sadık tanyeri akkuş
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol