başbağlar katliamı

greyfurt
katliam sonrasi pkk tarafindan köye birakilan bildiri

kamuoyuna duyurulur;

partimizin top yekun savaş ilan ettiği ve ulusal kurtuluş müca­delemizin çok önemli aşamalar kaydettiği bu dönemde sömürgeci, faşist türk devleti’nin yurtsever halkımız üzerindeki katliamları en vahşi biçimde sürdürülmektedir.her alanda bir çıkmazla karşı karşı­ya olan sömürgeci t.c., kürt halkını çağdışı baskı, işkence ve zulüm uygulamalarıyla yıldırmaya, durdurmaya, pasifleştirmeye çalışırken, katliam uygulamalarına sivas’ta bir yenisini daha ekledi.

2 temmuz günü 40’a yakın insanımızın ölümü 60’a yakınının da yaralanmasıyla sonuçlanan olay, devletin bilinçli bir provokasyo­nunun ürünüdür.ve bunun sorumlusu devlettir.geçmişte maraşta, çorum’da, sivas’ta sahte bir alevilik-sünnilik çelişkisi yaratarak halkı­mızı birbirine düşüren ve katleden devlet, bugün de benzer çelişkileri hortlatarak mücadelemizi bastırmak istiyor. bu olay geleneksel osmanlı politikasının bir devamıdır.mücadelemizin kürdistan toprakları olan sivas’a kadar yayılmasını önleyemeyen faşist tc. devleti, bu durumu hazmedememiş, çeşitli tahrik ve provokasyonlarla burada yaşayan alevi kürt halkımıza gözdağı vererek pasivize etmeyi ve sindirmeyi amaçlıyor.

ancak şu çok iyi bilinmeli ki halkımız artık sahipsiz değil-dir.halkımız artık kendisine yapılan bu katliamlara karşı sessiz kalmıyor.sivas’taki halkımıza karşı girişilen bu katliama da gereken ce­vabı verecektir.en ağır biçimde bunun hesabını soracaktır.bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.sivas’ta şehit düşen onlarca masum insanımızın kanı yerde kalmayacaktır.eğer bu yönelimlerini t.c. sür­dürürse en ağır şekilde bunun karşılığı verilecektir.atacağı yanlış bir adımın bedeli çok ağır ödetilecektir.bu hiçbir zaman unutulmasın.bu eylem türk devleti t.c. eğer savaşı kurallarına göre oynamaz, sivil halkımız üzerine katliam provasını sürdürürse çok daha kötü sonuç­lar doğabilir. ve bunun tek sorumlusu da faşist t.c. devleti olacaktır.

yaşasın başkan apo-yaşasın pkk.yaşasın kürdistan ulusal bağımsızlık mücadelesi.kahrolsun sömürgecilik emperyalizm ve ha­in işbirlikçiler.katliamlar halkımızı yıldıramaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol