oktay sinanoğlu

kitten
moleküler biyoloji ve kimya alanındaki çalışmalarına saygı duyduğum başarılarının devamını dilediğim profesör. ancak iş dilbilimciliğine gelince kendisinden durmasını rica ederim. kendisi türk diline karsı hassas olabilir. bu konuda fikirlerini beyan etmesini de bir bilim adamı olarak kimse yadırgamaz. ancak iş uzmanı olmadığı bir konuda kendini uzman gibi göstermesine gelince bu noktada en azından dilbilimcilerin sinirleri epeyce bir oynayabilir. zira oktay sinanoğlu yapmaması gereken bir şeyi yapmaktadır. türkçe için yeni kelimeler türetmektedir. kendisi bir bilim adamıdır sonuç olarak. yeni üretilen ve tdk tarafından bildirilen sözcükleri kullanır kullanmaz, yayılmasına yardımcı olur olmaz kendi bileceği iştir. ama iş dilbilim ve daha sonrasında siyaset üzerinden neredeyse prim yapmaya çalışmaya varınca birçok kişiyi sinirlendirebilir bu durum.
ayrıca kendisini noam chomsky ile karşılaştıranlara da bir çift sözüm var. noam chomsky dilbilimcidir zaten. ayrıca kendisi yazdığı tüm o siyasi kitapları ve çeşitli konuşmalarını aktivist kimliğine dayanarak ve bu konudaki deneyimlerinden faydalanarak yazar ve yapar. oktay sinanoğlu ise bence türk insanının ve kendisinin milliyetçi hassasiyetlerinden faydalanarak ortaya kitaplar çıkarır ve hatta yapmaması gereken bir iş yaparak dil ile oynar.



not: seri eksi oy veren güzel sözlükçülere şimdiden peşin not: ben kimsenin bilim adamı kimliğine laf etmiyorum. kişinin kendi alanındaki başarılarına saygı duyduğumu ve bunları takdir ettiğimi ayrıca ve tekrar belirtiyorum. sevgiler. saygılar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol