tesettürlü kızların isyanı

greyfurt
yukaridaki sig ve tarafli yorumlara bulasmadan asil problemi desifre edeyim;
1- evde kalma kompleksi yasayan tesettürlü kızların cogunlugu kariyer sahibi olanlar. iyi eğitimli ve iyi bir iş sahibi kizlarimiz daha bir problem yaşıyorlar.(artık erkeklerin kesin hakim olma kompleksimi dersiniz ne derseniz deyin. en birinci kitle bunlar)
2- şehirleşme eğiliminin artmasıyla evlenme yaşının yükselmesi ve bu sosyal değişimin farkındalığının bütün kesimlerde aynı hızda ilerlemiyor olması (eskiden olsa evde kaldık demekte haklıydılar ama şu anda aile destegi olmadan evlenebilmek için erkekler en az 30 yaşını beklemek zorunda. bu durumu erkekler kabullendi ama kızlarımız ciddi bir kısmı beyaz atlı prens peşinde)

yazarla ilgili bir kısım giydirmelerimde olacak;
"biz namuslu olduğumuz için evde kaldık. şimdiki erkekler, namus kavramını önemsemeyen kızlardan hoşlanıyor" ibaresi bence yazarın hayal ürünü. bu kadar toplumsal baskıya rağmen büyük fedakarlıkla tesettür kullanan bir insan bu lafı söyleyemez. "evde kalacağıma namussuz olup evlenirim daha iyi" gibi bir anlam çıkıyor. bu lafı hiç bir tesettürlü kızın bilincine vararak ifade edebileceğini sanmıyorum. düşünce üretme özürlü yazarın yumurtladığı bir ifade olarak kabul ediyorum.

yukarıdaki entry’lere bulaşmayacağım dedim ama bunlarıda eklemezsem çatlarım. evet tesettürün namusla direkt olarak bir ilgisi yoktur. namus kavramı vicdan ve mantık birlikteliğini gerektirir. isteği dışında zorla fahişelik yaptırılan insanlarda namusludur. namusun tesettürle direk bağlantısı olmadığı gibi, namussuzluğunda direk bağlantısı yoktur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol