pkk

chavez
partiya karkeren kurdistan. kuruluşu 1978. sol kisvesi altında ki faşist örgüt. avrupa uyuşturucu piyasasının görünen hakimi.ilk silahlı eylemi 1984.ilk dikkat edilmesi gereken nokta, dönemin başbakanının ilk silahlı eylemden sonra televizyona çıkıp ’’birkaç çapulcu’’ demesidir ki çok vahimdir. zira kuruluşunun üzerinden 6 yıl geçmiştir ama istihbaratın böyle bir örgütten haberi yoktur.örgütün ortaya çıkması gap projesiyle paralellik gösterir.yurtdışı destekli olduğu ilk günden beri bilinmektedir. küfür etmeden önce şunu iyi analiz etmek gerekir. çanakkale’de, kurtuluş savaşı sırasında türklerle omuz omuza çarpışan bu insanlar ne olmuştur, nasıl olmuştur da t.c.’ye böylesine düşman olmuşlardır, daha acısı abdullah öcalan gibi bir karaktersizin (’’benim annem de türktü, her türlü hizmeti yaparım.??) peşinden gitmiştir ve hala gitmektedir.
en basit nedenlerinden biri, güvenlik kaygısıdır. 1995 yılında güneydoğu’da devlete ihanetin cezası 15 gün gözaltı iken, pkk’ya ihanetin cezası ölümdü. (şimdi nasıl bilmiyorum..) halk doğal olarak devlete ihanet etmeyi tercih etti.
ikinci neden ekonomik, hukuki ve sosyaldir. sen devlet olarak yıllar yılı toprak reformu yapma, yaptığında da uyduruk bir reform olsun, ben çıkıp çerkezim derken, o çıkıp kürdüm diyemesin, kendi dilinde şarkı söyleyemesin, konuşamasın, gazete okuyamasın, kısacası özgür yaşayamasın, sonra da ayaklanınca sinire kes. adam türkiye cumhuriyeti devletini sevmiyormuş, sen acaba devlet olarak o adamı hiç sevdin mi?
tabi ki bu söylediklerimden masum insanların öldürülmesini haklı bulduğum çıkarılmasın. bende herkes gibi lanetliyorum son 23 yılın yaşanmışlıklarını... ama, büyüklerimizden öyle gördüğümüz için küfür etmek yerine biraz kafa yormalıyız bence..
herşey bir yana, merak ettiğim bir husus var? 1970 ve 1980’de bütün terörü ve cinayetleri bir gecede kesen ordu, uydudan yolda yürüyen adamın cebinde ki sigaranın markasını görebilecek teknolojiye sahipken, bu mayınları ve saldırıları nasıl engelleyemiyor? işte hepimizin merak etmesi gereken budur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol