menemen olayı

traktor
bir esrarkeşe oynattırılan şeriatçılık oyunudur. bilahare islam’ a tahammülü olmayan bünye ise, resmi tarihin bu koca yalanını göz göre göre yutmuştur.

dönemin halkı sürekli kandırılmıştır. halkın protestan olması yönündeki değişikliklere gitmek isteyen fethi okyar’ ın partisi nabız yoklamak amaçlı kurulmuştur. ancak fethi okyar’ ın düşüncelerinden haberi olmayan halk, inançlarının yaptırımlara maruz kalmasından dolayı onu bir kurtarıcı olarak görmüştür. halkın nabzının yoklanması için kurulan bu yeni parti menemen ’ de yapılan belediye seçimlerinde ezici çoğunluk ile kazanınca, kıyamet kopmuştur. ankara’ dan seçim sonuçlarını takip eden inönü, hemen kabineyi toplayıp ’’ chp’ ye oy vermeyen halk en ağır şekilde cezaşandırılacaktır. ’’ kararını almıştır. menemen’ de taş taş üstünde kalmaması için kararlar çoktan alınmış, çünkü menemen’ de halk sistemin partisine oy vermemiştir. halkın bu iradesini yargılamak için irtica oyunu bir numaralı fırsattır, sistem için.

menemen’ de irtica hortladı bahanesi ile kiralanan mehmet isminde giritli olduğu bilinen bir esrarkeşe, bu mesele para karşılığı ihale ediliyor. mehdi olduğunu iddia eden bu meczup, yanına aldığı 5 kişi ile birlikte menemen’ in büyük camilerinden birine gelip sabah namazı kılıyorlar ve cemaat camiden çıkarken ’’ şeriat isteriz ’’ diye nutuk atmaya başlıyorlar. ama kimse bunların tarafına bakmıyor bile. bu kiralık katillerin amacı, halkı peşlerinden sürükleyerek şehirde bir anarşi ve kaos meydana getirmektir. cemaat tarafından ilgi görmeyen bu katiller çetesi, tabiri caizse ortada kalakalmışlardır. mutlaka bir olay çıkartmakla görevlendirilen bu çete, kasabanın içinde seslerini yükselterek sağa sola koşuşmaya başlayınca karşılarına bekçiler çıkmış, bekçileri öldürmüşlerdir. hadiseyi haber alan jandarma olay yerine bir müfreze göndermiştir. birliğin başındaki komutan bir teğmendir ve silahsızdır. erler silahlı fakat yanlarında mermi yoktur - bu bilgiler mahkeme safahatında yer alıyor. isteyen araştırıp bulabilir - . kendilerini savunmaktan mahrum olan erlerin üzerine saldıran mülteciler (!) teğmen kubilayın başını keserek şehit etmişler ve kanından da içmişlerdir. bu olay gerçekten çok büyük bir vahşettir. olay yerine gelen takviye kuvvetler, teröristlerin bir kısmını öldürür, bir kısmını da, tevkif ederler. zaten kendilerinden bu kadarı istenen meczup teröristler, işlerini başarıyla tamamlamışlardır.

menemen olayı adıyla yakın tarihimize geçen bu olay, her sene, gerçeklere ters bir biçimde yad edilerek işin hakikati halktan saklanmaktadır. serbest cumhuriyet fırkası’ na menemen belediye başkanlığı kazandıran menemen halkı, çok ağır bir şekilde cezalandırılmıştır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol