götünu acip başını kapayan insanımsilar

shevek
herkes mi böyle anlar dediğim konudur. ya herkes yanlış anlamıştır, ya da benim anladığım saçmalıktır... başını kapayan götünü açan insanımsılar cümlesinin başını kapama kısmını olduğu gibi, somut anlamlar içerisinde almalıyız gibime gelmektedir. fakat ’göt açmak’ olayı somut bir götün açılması değildir bence, burada anlam başka yerlere verilmeye çalışılmıştır sevgili ukdeci tarafından. ve sevgili ukdeci de başka bir anlam yüklemiş bile olsa sanırım benim çıkardığım anlamla çok daha mantıklı ve anlaşılır olmaktadır.

orada açılan göt, ulusun götü de olabilir. açılan ne göğüslerdir bir dekolteyle, ne de başka bir giysinin açılmasıdır. özelleştirmeler en büyük örnektir anlatmama yardımcı olacak. özelleştirmelere giden baş kapayan zihniyetin yaptığı göt açmaktır. venezüella’da kamulaştırma, türkiye’de özelleştirme. aferin, satın vatanı, satın.. nasıl olsa siz üzerine kondunuz yalnızca, insan ve değerleri sizin için maldan başka bir şey değil. satın satabildiğinizi, yakında sizi de başkaları, örneğin çok güvendiğiniz, arada kafanıza vuran destekçileriniz satar. zaten geç bile kaldılar, artık satsınlar...

ayrıca, şu da var, sadece kendi götleri de değildir açılan, devletin dolayısıyla ulusundur açılan. açılan, bir anlamda pazarlanan anlamına gelmektedir. halka sormadan halka ait olanı açmak da bir anlamda kendi götlerini açmalarıdır, çünkü halk, halkın götünü açandan intikamını acı acı alacaktır. almıştır da.

her dönem bir sonraki dönem yargılanır. şimdi başını kapayıp götünü açan kimseler, kendilerini ve devleti pazarlarken baş kapama nedenlerinin ardına saklanmakta, başlarına sardıklarına sarılmaktalardır. abd’nin ve benzeri dış güçlerin ardına, paranın ardına saklanmaktalardır. e kısa vadede kazanacak , ama bu dönem bittiğinde sadece kazandıklarını değil her şeylerini kaybedeceklerdir. yani uzun vadeli düşünürsek kazanan kimse olmayacaktır, ama kaybeden de halk olmayacaktır. bu pazarlıkçılar olacaktır, satıcılar. milliyetçilikse eğer dert, bu vatanını satanlar; sosyal demokratlıksa, kemalistlikse, atatürk’e hıyanet edenler; solculuksa, emperyalistlerin teline çalanlar... her anlamda hainler, atatürk’ün gençliğe hitabesinde bahsetmiş olduğu, iç düşmanlardır bunlar. bunlar götlerini dış düşmanlara açmış iç düşmanlardır, bunlar... bitmez.

bitmezler, ama bitirilirler. her bitiriliş her ne kadar onlar bitmese de bitirenler için bir zaferdir. neyse konuyu abartmaz, kısa keser, toparlarsak, götünü açıp başını kapayan zihniyet ar, namus, din deyip ondan sonra arsızlığın, namussuzluğun en büyüğünü yapıp halkını düdükleyen zihniyettir.

bu zihniyet her an götü açıkta geçen zihniyettir, çünkü hem başkasına ait olanı düşmana açmış, hem de bu yolla kendilerini de tehlikeye atmıştır. bu zihniyetin elemanlarının götleri açıktır, her an bitirilme riski yaşamaktadır. bu zihniyetin elemanlarıysa insanımsılardır, yukarıda saydığımız onca neden ve sizin türetip üretebileceğiniz binlerce başka neden dolayısıyla...

#584829
dediğimi başta anlamamış olanlar, şimdi okuyup anlasınlardır. anlayacaklardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol