adnan menderes

felekcambazi
’yeter!söz milletindir’ sloganıyla kitleleri peşinden sürüklemiş, türkiye’de gelmiş geçmiş en büyük oy oranını yakalamış siyasetçi.
hakkında o kadar çok iddia olmasına rağmen yassıada mahkemelerinin "bebek davası" "köpek davası" gibi sabun köpüğü tadında incir çekirdeğini doldurmayacak davalarla başlamış olması çok çok ilginçtir. hakkında ortaya atılan hiç bir iddia kanıtlanamamıştır. bunun türkçesi şudur : isnat edilen suçlardan hiç birisini işlememiştir yani masumdur.. "sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor" denilerek ve 2 yıla yakın süren komedi tadında bir yargılamadan sonra asılmıştır.
o dönemde mecliste dp karşısında ezilen vede silinen chp binbir türlü entrikayla ve son derece ahlak dışı yöntemlerle askeri darbe çığırtkanlığı yapmış ve de sonunda başarmıştır.o dönemdeki chp zihniyetinin ezikliği ve menderes ismine duyduğu hınç bu güne kadar geçmemiştir ve sonsuza kadarda devam edecektir.
ama menderes’i deviren darbenin asıl destekçisi abd olmuştur.menderes abd’nin ikiyüzlü siyasetini farkedip sovyetler birliği ile ilişkileri geliştirmeye çalıştığı sırada 27 mayıs darbesi olmuştur.
menderis’in asılması özellikle anadolu insanını yasa boğmuştur.1960’lı yıllarda köylerde bile doğan erkek çocuklara menderes isminin verilmesi oldukça ilginçtir.
hasta olmasına rağmen asılmıştır. onu, asılacağı yere götürmek için hücumbota bindiren subayların asmayın diye bir emir gelmesi durumunda infazı kendi elleriyle gerçekleştirmek için hücumbota bir de darağacı almaları ne büyük bir kin beslendiğinin çok açık bir delilidir.
kim ne derse desin adnan menderes bir demokrasi şehididir ve bu ülke için yaptıkları asla unutulmayacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol