evrim teorisi

ederleziavela
evrim teorisi tanrı ve din ile çelişen bir teoridir.bazı bunyeler "çürütüldü bu" dese de çürütülmesi soz konusu degildir.
insanın aklına şu soruları getiren kavram kargaşalarıdır.

tanrı kavramı: gözle görülmeyen herseyi yöneten ve belirleyen ilahi güç.materyalizme gore tanrı soyut bir kavramdır.fakat materyalizm de kendi içinde celişmektedir.peki bir dagın arkasını goremiyorsak orada birsey yokmudur? düz mantık kullanırsak evet dagın arkası soyut bir kavramdır tıpkı tanrı da oldugu gibi.işte burada "mantık" devreye girmelidir.dagın arkasında baska bir madde oldugu aşikardır ya da muhtemel.

sunu anlamamaktayım, yıllardır bu teroriyle tassak gecen bunyeler hep su sualin arkasına sıgınmıslardır." kanıt " ...!
onlara gore bulunan fosiller ve hiyerogliflerin bir anlamı yoktur.zira net bir kanıt isterler.ornegin buzullar da bulunacak bir homo sapiensin kalkıp konusması gibi.
bu insanlar kendi içlerinde çelişmektedir.bu teroiyi desteklemeyen zevatların aslında sordukları en sacma sordur "
kanıt" !

tanrı kavramının kanıtı nerdedir? bilinen kutsal kitaplarda mı?
peki bulunan fosillerin net kanıtlar olmadıgını iddia eden bu zevatlara sormak isterim, peki bu kutsal kitapların kavimler tarafından yazılmadığı gerceğini kanıtlayabilirmiyiz? aslında arkeoloji burada devreye girer.mö-ms diye yasam sınıflandırılmıstır.tanrı kendini neden neolitik çağda gostermemiştir.yoksa o çaglar da yasayan insan toplulukları henuz bu kavramı uydurabilecek zekaya sahip değillermiydi ?

bakıyoruz tanrı tarafından indirilen 4 kitap ve dinlere.madem insan toplumu tanrının var olduguna inanıyor ve hepsi kendi dinlerini esas tutuyor diğer dinlerin türev oldugunu iddia ediyor.tanrı neden tek bir kitap indirip tek bir din olusturmamıstır.acaba tanrı insanlarla kafama bulmuştur.din yuzunden olen milyonlarca insanın oldugunu düşünürsek eger bu tanrının sucudur insanların değil.

musa peygamber firavundan kaçmak için denizi yarmıştır deniliyor.mitolojıden baska birsey degildir kanımca.evet bu olayın kanıtı " kutsal kitaplar da yazmasıdır" !

bir tarafta bulunan fosiller bir tarafta insanlar tarafından efsaneleştirilmiş olaylar ve kavram kargasaları ve " kanıt" faktoru akıllara geliyor ister istemez.din toplumların afyonudur.

şimdi kanıtlanamadı lan bu teori hehe diye nam salan bunyelere sormakta fayda vardır.senin kanıtınmı gercekcidir yoksa bulun
an fosiller ve hiyeroglifler mi? ateistlere, nihilistlere veya materyalizmi benimseyenlere neden bukadar onyargılıyız.bir taraf inancı diğer taraf gercekçiliği sorgulamaktadır.

ben mangalımı sondurucumu hazır tutmaktayım
her ihtimale karsı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol