fidel castro

ya basta viva zapatista
cnnturk’un haberine göre cia’nın yıllardan beri yüzlerce kez suikast düzenlemeye çalıştığı devrimci halk önderidir.haber aşağıdadır.


küba lideri fidel castro’yu öldürmek için abd gizli servisi cia’le castro muhaliflerinin 50 yıldan bu yana 638 suikast planı yaptığı ortaya çıktı.
ingiliz channel 4 televizyonu için hazırlanan ’castro’yu öldürmenin 638 yolu’ isimli bir belgesel ve kitaba göre, castro’yu öldürmek için zehirli iğneden, zehirli dalış giysisine kadar pek çok yöntem gündeme geldi. ancak hiçbiri amacına ulaşamadı.
gastroental kanama yüzünden yetkilerini kardeşi raul’a devreden küba lideri castro’ya 50 yıllık iktidarı döneminde 638 suikast planı düzenlendi.
planların çoğu uygulamaya geçirilemedi, bir kısmı da başarısızlıkla sonuçlandı.
castro’yu ortadan kaldırmak isteyen cia ajanları ve muhalifler, zehirli iğne, zehirli puro ve zehirli dalış kıyafeti gibi yöntemlerin yanı sıra, kadın tuzağı da kullandı.
en ciddi suikast girişimi ise 2000 yılında castro’nun panama ziyareti sırasında oldu. küba liderinin konuşma yapacağı podyumun altına yerleştirilen 90 kiloluk patlayıcı son anda bulundu
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol