biz bu zirveye isim bulamadık istanbul zirvesi

beauty disaster
isim bulunasi bir zirve olmadigini an be an anladıgım,biz buna hiç isim aramayalim,zirve diyelim gitsin denilesi bir zirveden cıkarılan ana tema;her ya$taki insanin her an yeni $eyler ogrenecegi gunler gelebilir.biz bu zirveden ne ogrendik;

bir insanin temizligi ayni anda yuzune,sesine,tenine yansiyabiliyormu$..sevgisini her daim hakeden bir insan daha oluyormu$ ki onun adına pixie deniyormu$.

bir anda herkesi organize eden,herkesle tek tek ilgilenen,herkesin sempatisini kazanan,gözlerle anla$ılabilen,seven -sevilen ,hesabı ödeyen birde istânbul’u karı$ karı$ bilen insan türleri de varmı$ ki ona ithilquessir deniyormu$ .

doktorlar da insanmı$,bidibidi etmeden her ortama akarmı$,etinden- suyundan -butundan yararlanabilinirmi$,homini girtlak pufidi kandil modunu bunyede hisseder hissettirir,sevilesi insanlarmı$ ki floydian ve sinsigibi deniyormu$ .

saflıgı icinde biriktirip,her türlü $akaya maruz kalıp,daha sonra da aynı tadla gülüp eglenebilen, tek bir laf ile kirmayip onca i$i gucu birakan,deger veren bir o kadar da deger alan insan türlerine ise melankomik deniyormu$.

komik olmayı ba$armanın bir erdem oldugunu gösteren,hic susmadan saatlerce konu$abilen ve her konu$masında inceden espriler yapıp,cevresine pozitifligin alasını sacan,harika beyoglu sokagi plaj voleybolcusu tipitipler da varmı$ ki faten deniyormu$ .

gercekten o kadar provakasyonlara,gürültü patirti ve kopmalar sesini bile cikarmadan aynı cizgide,susarak,sakin tepkiler veren, üstüne nevizade ’de fasil sozu veren insanlar varmı$ entryyazanmasumbilgic onların örgüt liderleriymi$.

ufacik tefecik ici dolu ficicik bilmecesini her haliyle hatirlatan bir insan yavrusu varmı$, countess denmi$ ona.

dostluk kelimesinin bana anlamini hatirlatan,yeniden kazandigima her an sewinmeme sebeb veren,ne kadar bedensel olarak aci cekse de her daim yanimizda olan,bencilligin otesinde kar$ısındakine hep $ans veren,"lawyerlık bir ya$am felsefesidir" dedirten ve bir de elinde hediye kupasıyla tüm beyoglunu dola$ıp,ambalajın bile kupa $eklini almasını saglayan kod adı schenardi olan insan görünümlü bir dev varmı$.

su icine katılmı$ votkayı tüm bilgic arkada$larıyla payla$an(!),sürekli projeler üretip,uygulama icin kendine yanda$lar secen,ponpon kız modülünü tekrar hayata kavu$turacak,$irinsel,$ekersel,kulak memesi kivaminda sewimli bir canlı türü olancarpediem varmı$.

bir anda ortamda kayna$abilen,cay sevdasi ugruna dagları delecek,rapunzel kilikli bir türü $ukela adını vermi$ler.

insaomia jim kod adlı bir insan türü ,aynı andan be$ ki$i ile konu$abiletesi olan ,nesiller arasi farki hissettirmeden,beyoglu sokaklarında bir oraya bir buraya ko$turan,muzik zevki ile duayenlige vakıf insandan bozma,canlıdan olma tür varmı$.

ne kadar uzakta olsa,uzakları yakın eden,istediginde varligini her daim (!) hissettiren,beklenen,özlenen,heryerden yeten ve sık sık anılan bir tür varmı$ ki canlılıgı hala bir muaamma kalmı$ bu yüzden darklord demi$ler.


bir de bu kadar insani aynı anda tanımanın verdigi hazzi icinde tutamamı$,gecirdigi her vaktin ne kadar önemli oldugunu,her anın ölümsüz gibi kalmasi gerektigini,yılların verdiklerini,getirip goturduklerini anlayan bir teyze varmı$..o herkese selam eder gözlerinizden öpermi$.

(bkz: sevgili gunluk)
(bkz: ben bugun bunu gördüm)


edit: bir tanımı unuttugumu farkettim.bir de satıcılar kralı varmı$ ona kısaca underpressure denirmi$.tebrik edilesi biriymi$.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol