walide sultan

walide sultan
#241093
#243308
#263071
yukardaki entrylerde soz konusu ki$i benim zorunlu editorum olmasi goreviyle onurlandirdigim, gozumun nuru ba$imin taci kizimdir. ilk goz agrimdir. degil kanadaya onun icin marsa bile gitmeyi goze alacak kadar varligimin sebebi saydigim oz evladimdir. gorecegi tahsil icin bu ulkeye gelmi$tir. ondan ayri kalmaya dayanamayan annesi babasi ve tum ailesi, onun bu topraklarda tahsilini surdurmeye ba$ladiginin ikinci ayinda ma-aile cikip gelmi$ler, buraya yerle$mi$ler ve bir daha da geri donmemi$lerdir, tatillerin veya i$le ilgili olaylarin di$inda tabii. onun huzurunu ve ozgurlugunu bozmak sayilsa da biraz, ilk $oku atlattiktan sonra bundan dolayi duydugu memnuniyeti $u ana kadar bize surekli hissettirmi$tir sagolsun. olanaklarimiz olcusunde iyi yeti$tirmeye calistik. tipki butun anne babalar gibi. bu hafta sali gunu, kulagi kupeli saclari kuyruklu rektorun elinden diplomasini alirken, dereceyle bitirenlerden biri oldugu icin kendisine bir kac kelime soyleme hakki taninmi$tir.
sadece ailesinin yaninda ya$adigi icin cok $ansli oldugunu soylemi$, turkce olarak da ulkemi ve ailemi cok seviyorum cumlesiyle bitirmi$tir. gozya$lari icinde onu izleyen aile fertleri ve torene davetli olarak gelen turk camiasindan ki$iler tarafindan ayakta alki$lanmi$tir.
tanri butun anne babalara evlatlarinin boyle mutluluklari ya$atsin in$allah. zaten anne babanin hayattan ba$ka beklentisi kalmiyor. sadece onlarin mutlu oldugunu gormek ve bilmek yetiyor.
dunyaya gec geli$imizin en buyuk sonuclarindan ve engellerinden biri olan bilgisayar dunyasi bu nickin sahibini epeyi zorlamaktadir. genclerin bu konulara yatkinligi ve insanin elinin altinda bu degerlerden olmasi, bu kari$ik sistemle ugra$ip ogrenmeye cali$mayi gereksiz hale getirmektedir.
bendenizin bu sozluge ba$larda okuyucu olarak gelmemi saglayan varlik sebebim olarak tanimladigim kizimdir. lakin kompiturle olan zayif ili$kimi bildigi icin benim bilgic olarak buraya girmemi istememi$tir. ben de okudukca benimsemi$ benim de bu sozluge katkim olsun istemi$ onca i$in gucun arasindan uye olmu$umdur. sagolsunlar yonetim tarafindan onaylanip kabul edilmi$tir. lakin bu olay aylik dergiye yazi yazmak gibi degildir. interaktif olmasi sebebiyle sureklilik gerektirmektedir. olabildigimiz kadar bu olayin icindeyken, istemeden bu konulardaki cahilligimizden teknik hatalar yapmi$izdir. biraz kurallarin icinde biraz di$inda derken, editorumuzu bulabilirsek onun katkilariyla, o olmadigi zamanlarda da, mesaiden geri kalmayi daha ayip sayarak devam etmi$izdir.
asla ve asla editorumu saklamami$ her zaman kendisinin emeklerini yeri geldikce ifade etmi$imdir. "sozlukte benim editorum var" olayi diger bilgiclerle bu olayi samimi bir payla$imdan ote bir $ey degildir. ve hic inkar etmiyorum, varligina $ukurler olsun ki o vardir.
$imdi bana bu kadar emegi gecen bu cocuk, yine benim iznimi alarak yukarda gorulen entry satirlarini yazmi$ bunlari tiklamami istemi$tir. bu cocugun hakkidir diye du$unmu$, peki oyle olsun demi$izdir. bun da ne suc vardir. nick benim nickimdir, altina editorumun benim hakkimda yazdigi yaziyi tiklayamaz miyim. o kadar emegi geciyor cocugun laf soyleyen gunaha girer vallahi. oyle boyle degil yakla$ik 6 aydir surekli her gun vemi$iz bu mesaiyi. misafir gelmi$, misafirlige gidilmi$. bazen ayni gun amerikaya gidip, donup ayni gun entry girip hic uyumadan i$e bile gitmi$izligimiz olmu$tur.
hic hakki yokken benim nickimin altini babasinin tarlasi gibi kullanalar var da ben kendi oz evladimin, editorumun benim icin yazdiklarini niye tiklamayacakmi$im. biri bana anlatsin.

hatali ba$lik acmak gibi kural ihlalleri, kasitli yapilmadigi, bunlari duzenleyecek dogruyu sunacak gerekli butonlarin olmadigi zamanlarda veya bazi sistemlerde arama i$levi cali$madigindan, istemeden yaptigimiz hareketlerdir. uyari alinca duzeltmi$izdir. ayrica bakiyoruz; diger sozluklerde ki, burada yabanci versiyonlarini da takip ediyorum. hatali ba$lik acildigi zaman(imla hatasi haric) asla ba$ligi acan ki$inin ba$ligi silinmiyor o ba$lik daha once acilmi$ orjinal ba$liga yonlendiriliyor. uzerine yildiz i$saretlenerek asil ba$liga ula$iniz ibaresi koyuluyor. veya bu ba$lik yeni bir enty giri$i gibi diger ba$ligin altina alinarak versiyon bir du$unce gibi kullaniliyor.
ikinci bir husus forum olayidir. forumdan kasit nedir?bunu yazan bir yazar sozlukte hayde hayde yazar, o yazabilen yazardir. ayrica;
biz yazi hayatimiza sozluk yazari olarak ba$lamadik. mutevazilige gerek yok. sayisiz cocuk oykuleri (ki bunlarin son bir kac yil icerisinde ingilizce olanlari da eklenmi$tir), yazabilmi$ bir yazar ve nihayet "the long distance voyager" isimli romanini bitirmek mutluluguna ula$mi$ ki$idir. elbette kolay degildir kitap formatindan, sozluk formatina birdenbire ali$mak. son iki haftadir nihayet editorun yildizli pekiyilerine kavu$abilmi$izdir. cunku daha cok kirmizi yazi kullanabiliyoruz artik.
walide sultan nickiyle bu satirlari tiklayan insan, her bir bilgice sonsuz sevgisini saygisini gostermeye gayret etmi$tir.
sozluge girdiginden bu yana diger bilgiclerin kendisine yaptigi olumlu katkilari hic bir zaman inkar etmemi$, gerekli yollardan daima sukranlarini sunmu$ ki$idir. hepsi budur yani.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol