herkesin kendine göre haklı olması sorunsalı

walide sultan
ne olur boyle olur sa? ortada bir sorun varsa cozulemez. varsin, cozulmesindir,once bir taraf buyukluk gosterecek ki, o sadece yasca buyuk olan taraftir.
ve o taraf ne kadar hakkim varsa hepsini helal ediyorum, siz de helal edin diyecek ve olay cozumlenmese bile turk gelenek orf ve adetlerimize gore kapatilacak.
simdi eger bu entryden sonra, hala yok oyle degildi de soyleydi, bu da sundan dolayi boyle olmustu deyilmeyecek. ayrica kimse yanlis anlamayacaktir, geri bir adim yoktur.

edit: hayatimda hic geri adim atmamis bir insanim, eger oyle olsa idi simdi tanzanya ulkesinde olmam gerekirdi. belgeler filan bos seyler bunlar, neyin belgesini isteniyor? bir zamanlar, selim edes ve engin civan adli muhterem(!) sahislar boyle bir belge uzerine atisip gunlerce bos yere ulke gundemini mesgul edip ulkeye zarar vermislerdi. simdi sozluk icin de ayni sey soz konusu, marmelat tariflerine kadar sakladigim houston mesajlarini yonetimin hakli genel uyarisina, kulak verip kendi ellerimle silivermistim. benden ispatini yapamayacagim bir sey isteniyor sa orada durup dusunmek lazim. ben, neden herhangi birisine degil de bu diger insana boyle bir yorumlama da bulunmusum seklinde, sozlugun disinda tanimam etmem kendisini... simdi ben bu olayi ben olayi, allaha havale etmek durumundayim. varsa helal ettigim halde gene de kalmis bir hakkim bunu oteki tarafta cozeriz nasil olsa. simdi diger bilgiclerin ve sozlugun degerli zamanlarindan daha fazla calmamak lazim.
ben kendi anasini ve ailesini sadece cocuklari icin bir anlamda terketmis, cocuklarim icin bunlari bu yasimda sineye cekmis, dogdugundan beri mucadele hirsini ve askini tasiyan bir insanim. benim anneligimi tartismak kimseye dusmez valide sultan, gercek lakabimizdir kolay alinmiyor boyle lakaplar, haketmek lazim. bir de su var, ben elestirilerin yapici ve yikici olanlarini daima ayirmadan ayni olgunlukla degerlendiririm. bu benim hayat gorusum icerisindedir, asla gocunmam alinmam. ozur dilemeyi de tesekkur etmek kadar erdem sayarim, her zaman herkesten ogrenecek birseylerim daha olduguna inanirim bunu da her zaman vurgularim.
ben de butun bilgicler gibi bir insanim robot degilimdir. duygusal yazmak suc mudur? birakalim, kim hangi modun icerisindeyse oyle yazsin. yaziyor da zaten. mesela;
adam asik olmus ama adam gibi asik. satirlara dokmus, ayrilik moduna girmis yazmis buraya satirlara dokmus, kavusmus yine yazmis, evlenmeye karar vermis yine yazmis. okumusuz satirlarinda bizler tanimasak da demisiz ki bu ask sonsuza kadar surcek bir ask, allah tamamina erdirsin.
demek ki kisilerin icinde yasadiklari modlar sozluk konsepti icinde dahi olsa satirlara yansiyor, baktigimiz zaman, diger sozluklerde de ayni seyleri gorebiliriz. ne diyoruz o zaman buna, adam sadece klavyeyle yazmiyor, yuregini de ruhunu da koyuyor yazdigi satirlara oyle yaziyor. yanlis bunun neresinde, yanlis yoktur da, birbirimize anlayis yok. sadece tahammulsuz toplumun, tahammulsuz insanlariyiz, bizler bunu asamadik bir turlu. ben de dahilimdir buna ayirmadan soyluyorum.
simdi cok guzel bir modun icindeyken, yuz elli kisilik kanadali bir grubu, festival kapsaminda agirlayip, oz muzigimizi dinletip, geleneksel yemeklerimizi tattirip slaytlardan turkiye manzaralari sunmusken, hep bir agizdan istiklal marsimizi okuyup, onlara ulkemizin guzellikleri ve degerleri hakkinda bilgiler vermisken, en onemlisi de onlari guvenlikle ulkemize seyahat edebileceklerine inandirmanin gurur ve mutlulugunu yasarken ve bunun icin gunler geceler boyu calisip hazirliklar yapip, gurbet diyarinda turk turke, yurek yurege, elele vermisken, ayyildizli tisortlerimizin icinde yorgun, terli ama bir o kadar da bu olayi gerceklestirmenin gururunu yasamisken.
ve bunu, kendisini anlayacagini sandigi diger bilgiclerle paylasmak icin, tam da bu moddayken pc’yi acmisken...bir bakmistir ki bir bilgic, kendisi olmayan belgenin ispatini yapmaya cagrilmaktadir. ne yapsindir bu bilgic kisisi simdi,( affetmistir ve affedilmeyi umarak) ben hakliydim ama sen de haklisin bilgic arkadasim ’bu kadar yeter’ diyecektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol