anne kız halleri

walide sultan
gurbet diyarinda anne ile kizi bankaya gitmislerdir.
-ne si var kizim bu banka calisani bayanin, bana niye oyle tuhaf tuhaf bakiyor?
+annecim kusura bakma da, ne konusmustuk seninle, yolda gelirken.
-ne bileyim bir suru sey konustuk, erkeklere guvenilemeyecegini mesela.
+yok onlari konusmadik onlar senin direktiflerindi. neyse ben o kisimdan bahsetmiyorum, ve artik turkce konusmayalim daha fazla ayip oluyor, kadin kendisi hakkinda konustugumuzu zannedecek.
-oyle zaten, onun hakkinda konusuyorduk, neden boyle bir gariplesti bu insan, saga sola kosturup duruyor?
+iste sana hatirlatmaya calistigim da buydu annecim. hani ayni anda, birden cok soru sormayacaktin bu insanlara...hani kadin hesap makinesini eline aldiginda, sip diye sonucu soylemeyecektin. birak isini bildigi gibi yapsin kadincagiz.
- ee ama bu kadari da fazla artik 4x15 icin hesap makinesine ne gerek var, ben bekleyemem oyle iki saat bu kadar basit bir sey icin, o kadar omur kalmadi sabredemiyorum, napiyim.
+ iyi, o zaman simdi daha cok bekleyecegiz. sayende duran beyin datalarini refresh yapmaya calisiyor kadincagiz, seni de uzayli gibi goruyor, onun icin boyle garip bakiyor hepsi bu iste.
-tobe tobe, iki soru ustuste sorduk, bir de basit carpim yaptik diye mi? bu insanlari hic anlayamayacagim vesselam, getir bizim ilkokul ogrencisini, oturt bunun yerine, bak nasil aslanlar gibi cevap verir, butun kerati da sular seller gibi ezbere bilir. bunlar ne ki boyle?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol