kürtçe

tiryaki
kürtçe bir dildir:
grameri vardır,edebiyatı vardır yeryüzündeki her dilde olduğu gibi.türkiye’de ve tüm dünya’da da milyonlarca konuşanı vardır.bunu ta milattan önceki verilerle ispat eden tarihe karşı içerlenip duruyor birileri sürekli.yenemedikleri hırsları akıllarının önüne geçiyor sürekli.
kürtçe bir dildir:
gidin,bir zahmet elinizde bulunan mousea bir kere basın hint-avrupa dil ailesi hangi dillerden oluşuyor bakın bir kere.hakkında zerre dahi olsun bilgi sahibi olmadığı bir konu hakkında yüzlerce nefret satırı karalıyor birileri devamlı.
kürtçe bir dildir:
iran’da ırak’ta,suriye’de hatta ve hatta ermenistan’da çeşitli çeşitli lehçeleri konuşuluyor bugün her zengin dilde tabii olmak üzere.biliyor çoğu kişi bilmek istemeyerek,reddedercesine.
kürtçe bir dildir:
farsça’ya,arapça’ya,ermenice’ye hatta ve hatta fransızca’ya onlarca,yüzlerce kelimesini bağışlamıştır.birileri kendi dilinin (türkçe)nimetlerini,güzelliklerini her geçen gün acımasızca katlederken,çocuğunun ninnisini bile ingilizcelerden ithal ederken,başka bir evladının kendi öz dilini konuşmasına ’’kaba’’diyecek yüzü kendinde bulabiliyor.
kürtçe bir dildir:
dostluğu,güzellikleri,barışı birbirimize anlatacak;’’ dilden’’ daha başka bir organımız yoktur.niye kabullenmedik bir türlü?


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol