kürdistan

ithilquessir
turk toplumuna verilen +7 gaza gelme, +3 vatan millet sakarya, -2 mantik modifikasyonlari yaptiran bir cesit buyu sozu sanirim. nerede adi gecse kilic kalkan kusanan cemiyeti gordukce merak ettim bir gun, actim atlasi nerdedir bu kurdistan diye... yok. guzel.

yabanci devletlerde turkiyenin bilmemneresi kurdistan gosteriliyormus. hadi bakalim dedim, aradim, taradim, internetten yabanci atlaslara baktim, almanya, hollanda, amerika, ingiltere, polonya ve macaristanda okuyan yerli ve yabanci arkadaslara sordum. yok yok yok.

almanya’da yasadigim donemde bir haritada "hatay"in turkiyeye dahil edilmedigi bir harita hatirliyorum ben, ama dogu ve guneydogu’yu kaplayan bir turk devletiyle uyusmuyor bu bilgi.

kurt arkadaslarimla konustum. evet kurt arkadaslari olacak kadar bolucu bir insanim ben. en azindan istanbul’da aklibasina hicbir kurtun burada fistik gibi isi gucu sosyal cevresi varken kalkip doguda kurulmus bir devlete gitmeye niyetlerinin olmadigini gordum.

diger yandan irak’da kurulan kurt bolgenin isminin guney kurdistan olmasi dusundurucu. len bunun kuzeyi nerde diye dusunuyor insan.

kisaca kurdistan resmi olarak olmayan bir ulke. evden mektup attigim zaman gitmiyor, . tam olarak yeri nerededir, kimler kurmak ister, diger devletlerin dusunceleri nelerdir konusuna gelince, kan ve nefret kusan kisilerin yuzunden iki tanesinin bildigine inanmiyorum. ben bilmiyorum, hala da arastiriyorum.





editorun notu: kaynak derken icindeki url’nin bile aciklmadigi kisisel anekdotlar degil, resmi dokumanlar tercihimdir yine de her tur kaynak sahibi bana houston’dan ulasirsa sozluk daha az foruma donmus olur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol