güney amerika da sol partilerin iktidara gelmesi

seyhmerat
hugo chavez ile 1998 yilinda baslamis durumdur, diger ulke halklari da bakmislardir ki venezuella chavez’le beraber yukselise gecmis ve imf politikalarini yirtip atip kendi bagimsiz politikalarini izleyerekten bunu yapmistir.

imf’nin destekledigi ngo’lar ve ordu chavez’i darbe ile dusurmeye calismistir ve 48 saat suren bir darbe sonucunda darbeyi yapan askerleri dunya bankasi hemen tanimistir bunun uzerine halk tekrardan chavez’i istedigi belirterek ayaklanmistir ve 48 saat sonunda chavez tekrardan iktidara daha guclu sekilde gelmistir ve soyledigi sey ise su olmustur: "demokrasi isteyen batinin kurumlarindan dunya bankasi ve imf ile program yapmiyorum diye biz secilmis hukumetleri tanimiyorlar ama darbe yapan askerleri hemen taniyorlar!" demistir. bu konusma gercekten birilerinin maskesini dusuren bir konusmadir, bu akim butun guney amerika’yi sardi ve bir cok guney amerika ulkesi sol partileri iktidara getirdi.

cagimizin neo-emperyalist akimina karsi neo-antiemperyalist akim guney amerika’dan gelmeye basladi zamanla butun dunyayi etkisi altina almaya baslayacaktir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol