kürt

376
kirmanc,gorani,sorani,lorik olmak uzere bir kac bolume ayrilmis halk.soylari medlere dayanir diye geçer tarih kitaplarında..ilk dinleri yezidiliktir.sonradan bir cogu islamiyeti kabul etmistir.(bkz: yezidilik) (bkz: zedurst)

suriye, iran, irak ve turkiye de yasarlar.bölücü zihniyette olanlarinin katli vaciptir.ayrica bolucu olmadigi halde, onlara bolucu muamelesi yapan kürd halkı disindaki halklara mensup insanlarin da katli vaciptir.

-gerekli olan bir edit-
efendim bilindiği üzere pek çok tepki gösterilmiş bir yazıdır lakin tepkilerin çoğu yazılan yazının anlaşılmamasından kaynaklanıyor. houston aracılığı ile hakaret eden dahi vardır bu entry yüzünden.
evvela şunu belirtmek isterim ki, bu yazının anlatmak istediği, bölücü zihniyette hangi halktan olursa olsun hangi adam olursa olsun zerre kadar haz almadığımdır. bölücülüğü güzel gören hoş bir şey olarak idrak edenler var ise onlara diyecek lafım yoktur. gözüme görünmesinler.
’’katli vaciptir’’ diye bir tabir kullanmamdan mütevellit ne olursa olsun cinayetin kötü olduğunu savunan arkadaşlar da vardır ki onlara itirazım yoktur.ama bir defa yazmış bulunmaktayım bir sinirle.sadece o konuda itiraz edenlerden özür dilerim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol