the decline

galahad
2020 yapımı gerilim filmi. Üstelik kanada yapımı.

Konusunu biraz spoiler'lı yazıcam ama şu filmden spoiler yesen ne olur, yemesen ne olur.

Konusu kaba şekilde; Kar şartlarında durumun daha da kötüye gideceğini, kıtlığın başlayacağını ön gören yalnız kurt takılan bir eleman var. Her türlü kötü senaryoya karşılık önlemini almış. Bu adam, kendi istekleriyle gelen 5-6 kişilik gruba kötü şartlarda nasıl hayatta kalınacağını öğretiyor. Bir kaç hafta süren kısa eğitim gibi bir şey. Bu süreçte bazı olaylar oluyor ve millet birbirine giriyor falan...

Gerilim filmlerini seviyoruz ama bu film bana kesintisiz gerilim tadı vermedi. Genel olarak başarılı bulamadım. Bazı sahneler iyiydi.

Yine aynı film örneğini vericem ama netflix yapımı olan calibre filmindeki o gergin hava yoktu işte. Netflix standartlarında değerlendirince, calibre kadar bu işi iyi yapan filme denk gelmedim. Resmen karakterin yaşadıklarını bizzat yaşıyorduk. Bu filmde tam olarak öyle bir eksiklik var. Karakter zor karar mı verecek, ya da götü mü sıkıştı neyse artık, izleyici olan bana o gerginliği veremedi.

Eğer Calibre izleyip, beğenip bu filmi sevmiyorsan sana daha diyecek bir şey yok diyen olursa, valla haklısın galiba. Gerilimin de her türlüsünü sevemiyorum sanırım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol